Consilierii din Perieti cer demiterea secretarei Constantinescu Vasilica

0

Consilierii locali din Perieti, in special cei democrat liberali, nemultumiti de activitatea secretarului primariei, doamna Constantinescu Vasilica, au inaintat in urma cu vreo cateva saptamani o adresa Comisiei de disciplina de specialitate din Prefectura o adresa in care sunt semnalate, in opinia lor, o serie de incalcari ale legii. Avem si noi in fata, in copie, un teanc de hartii, cu acuzatii una mai grava decat alta. Pe marginea lor, il avem ca interlocutor pe domnul Nicolae Parvu, unul din semnatarii adresei trimise comisiei amintite.
Am consemnat declaratia domniei sale: “In data de 11 martie 2009, la ora 12, la sediul Prefecturii a fost sedinta in care s-a discutat plangerea noastra visa-vis de doamna Constantinescu, secretara la Consiliul Local din Perieti. Colegii mei consilieri si eu am fost audiati. In comisie era si reprezentantul Consiliul Judetean, domnul Stoenescu. S-a luat in discutie punct cu punct. Eu am spus punctul meu de vedere si cum vad eu acolo legea. Mi s-a parut ca domnul Stoenescu e un om impartial. El vrea sa faca lumina. Eu am spus, inca de la formarea Consiliului, ca s-a incalcat legea. Asta e parerea mea si mi-o mentin in continuare.
Sigur, discutand punct cu punct miscarea noastra, inca o data m-am convins ca doamna secretara nu mai merita increderea Consiliului Local. Vedeti dumneavoastra, acordarea bonurilor de benzina Scolii Perieti in contextul in care Scoala Perieti nu avea masina este una din neregulile constatate de noi. Legea permite sa contest acest lucru. De asemenea, bonurile de benzina date postului de politie. Eu si pe acelea le cred ilegale. O sa fac demersul sa anulam acea hotarare de Consiliu.
Dupa aceasta sedinta, se pare ca domnii din Comisie au inteles ce vrem. De fapt, noi nu avem ceva personal cu doamna Constantinescu sau cu X si cu Y din Primarie. Noi vrem sa ducem transparenta decizionala spre cetateni. Sa facem un climat de lucru bazat numai pe lege, tot ce facem sa fie transparent si, bineinteles, cu sprijinul secretarului si al aparatului primarului sa elaboram proiecte in care cetatenii din comuna Perieti sa se regaseasca. Dar ce sa faci la Perieti cu un secretar care nu respecta legea? Eu cred ca trebuie schimbat, acum. Noi am cerut schimbarea. Acum asteptam raspunsul. Am concluzionat ca pentru bunul mers al activitatii in Consiliul Local si in primaria Perieti doamna Constantinescu ar trebui sa plece. Sa se pensioneze, dar nu stiu daca mental mai poate duce. Daca in trecut Consiliul Local lucra altfel, fara documente si se intalneau cu o jumatate de ora inainte si ” hai semnati aici”, eu zic ca acum lucrurile sa fie corecte. Raman in continuare la parerea ca s-a facut jaf din banul public. Cer autoritatilor competente sa intre intr-un control amanuntit la aceasta Primarie, strict pe fondurile cheltuite. Pentru ca s-au executat lucrari care nu au o calitate si care nu sunt utile cetateanului. Ma refer la drumuri, la tot ce s-a pietruit. Sumele cheltuite sunt mari si cu acesti bani se puteau face lucruri mai bune cu o prioritate. Noi, la Perieti, numai reparam si zugravim. Nu facem nimic trainic si nou. Am avut oportunitate sa construim ceva, dar s-a preferat tot zugravitul si reparatul. Eu zic ca de aici pleaca totul. De la secretara si de la primar. Nerespectand legea, la asta duce. Mai avem un conflict major si cu Avicola. Iar secretara a semnat un document. Daca dansa nu stia ce si cum, trebuia sa sune sau sa avertizeze pe doamna primar. Primarul are pacatele lui. Problema e climatul de lucru in Consiliul Local, care trebuie conturat conform legii. In concluzie, situatia secretarei de la Perieti este acum la judecata. Lucrul cel mai bun pe care il poate face comisia si secretara este, daca a ajuns la varsta pensionarii, sa se retraga, iar pentru ce a facut nelegal, comisia sa stabileasca o sanctiune, pentru intrarea in normalitate. 
 
Oana SERBAN 

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.