Cristina Pocora: “Boc si finantistii sai s-au gandit sa taxeze mai dur mamele”

0

Intentia Guvernului de a scurta perioada concediului pentru cresterea copilului de la doi ani la un an si jumatate este un nou pas gresit al Executivului condus de Emil Boc si patronat de Traian Basescu. Masura va afecta direct natalitatea si asa in scadere in Romania. 

In vreme ce seful statului se plange ca populatia Romaniei se diminueaza – lucru perfect adevarat daca tinem cont ca la 31 decembrie 2008, populatia tarii numara 21,5 milioane persoane, cu 0,14 la suta mai putin decat in 2007 -, prima grija a Guvernului Boc a fost sa restranga drepturile castigate ale mamelor. 

S-a inceput cu plafonarea indemnizatiilor pentru mame la cel mult 4000 de RON, chiar daca acestea aveau, conform cotizatiei la stat, dreptul la mai multi bani. Dupa ce le-a taiat din banii care li se cuveneau, guvernantii vor acum sa atace un alt drept in vigoare de care beneficiaza mamele: concediul pentru cresterea copilului. 

In loc sa gaseasca solutii pentru a colecta la buget banii din zona gri a economiei, Boc si finantistii sai s-au gandit sa taxeze mai dur mamele, actorii, medicii sau profesorii pensionari, sa creasca CAS-ul, sa taie maririle de salarii si de pensii pe care le-au votat ei insisi cu doua maini cand erau in opozitie. 

Prin obligarea mamei sa-si scurteze concediul de crestere a copilului, Guvernul si Ministerul Muncii trateaza femeile cinic: prioritara pentru Guvern este impozitarea salariului celei care se intoarce la serviciu, in detrimentul mamei si al copilului. Solutiile avansate de minister precum bonele, bunicii sau cresa fie nu se sustin din punct de vedere financiar statul nu acopera costurile pe care le implica o bona la un copil atat de mic-, fie sunt insuficiente- numarul creselor este foarte mic, multe crese au personal insuficient sau necalificat. 

In acest context, solicit Guvernului sa renunte la intentia sa de a reduce durata concediului de maternitate la un an si jumatate si sa-si indrepte atentia spre alte masuri si categorii sociale de pe urma carora se pot strange bani la buget. 

Cristina Ancuta POCORA, Deputat PNL Fetesti-Tandarei 

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.