Fetestenii vor fi instruiti sa colecteze selectiv deseurile

0

Colectarea selectiva a deseurilor menajere este un subiect tratat cu rezerve de cei mai multi dintre fetesteni. Oamenii cred ca este foarte greu ca cei care nu pastreaza curatenia orasului sa devina dintr-o data civilizati. Sunt persoane care inca mai arunca gunoiul pe fereastra, in mijlocul strazii, mai exact pe unde apuca, numai in ghene, nu. Una dintre problemele care se evidentiaza cu usurinta este si aceea ca numarul fetestenilor care folosesc sacii menajeri este de asemenea unul scazut. Este suficient sa treci pe langa tomberoane pentru a te convinge cu usurinta ca asa stau lucrurile si nu altfel.
Chiar daca cei mai multi dintre fetesteni acorda sanse minime de reusita unui astfel de proiect, reprezentantii administratiei publice locale sunt optimisti in aceasta privinta. Primarul Gheorghe Catrinoiu sustine ca va initia o campanie de informare si de educare a populatiei, care va trebui sa depoziteze separat deseurile din pastic si hartie.
„Am incheiat un protocol cu Urbanul (firma de salubrizare) si cu societatea Ecorom care trebuie sa aduca, cel mai probabil pana la sfarsitul acestei saptamani, recipientele necesare pentru colectarea selectiva”, spune edilul Fetestiului care propune infiintarea a 18 puncte de colectare. Pentru aceste ghene Primaria nu va plati niciun leu, firma Ecorom fiind cea care va recupera deseurile colectate.

Adela Simona GHERGHE

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.