Fotbal judetean – ABATORUL SLOBOZIA, LIDER DE NECONTESTAT AL CAMPIONATULUI JUDETEN DE FOTBAL

1

Desi a plecat cu cinci puncte penalizare din partea Federatiei Romane de Fotbal, pentru neindeplinirea baremului in esalonul trei al fotbalului romanesc, Abatorul Slobozia ramane liderul de necontestat al fotbalului ialomitean, echipele de seniori si juniori care activeaza in Liga a IV- a ocupand fotoliile de lider, precum si cea de seniori din campionatul judetean categoria Onoare. Cu alte cuvinte, acolo unde se munceste cu dragoste, unde este pasiune si devotament, totul este posibil.
Seniorii de la Abatorul au castigat derby-ul cu Victoria Amara, in deplasare, si se afla pe primul loc in clasamentul ligii, totalizand 50 puncte (cu trei mai mult decat rivala din Amara), cu cel mai bun golaveraj, 67-25 (+52), avand al doilea atac din campionat (doar Rapid Fetesti a marcat, dar doar cu un gol mai mult), dar si cea mai buna aparare (15 goluri primite, fata de principalele sale urmaritoare, Victoria Amara si Rapid Fetesti, care au incasat cate 20 de goluri). 18 victorii si doar o remiza, singura echipa care nu a cunoscut infrangerea in aceasta editie de campionat, cel putin pana acum.
O linie de clasament foarte buna si pentru juniori, echipa care taloneaza pe cei de la seniori, si ea fara infrangere, doar cu o remiza, 73 de puncte. 125 goluri marcate, doar 18 primite (mai putine au primit cei de Rapid Fetesti, doar 11).

Cateva amanunte din discutia cu profesorul Constantin Prepelita, antrenorul Abatorului.
– Am plecat cu cinci puncte penalizare, lucru care ne-a ambitionat, le-am recuperat si am ajuns chiar pe locul intai, loc pe care il meritam. Acesta a si fost principalul nostru obiectiv. Un alt obiectiv, si el indeplinit, consolidarea unui joc cat mai eficient in atac – dovada ca avem cel mai bun golaveraj, al doilea atac din liga si cea mai buna aparare, Al treilea obiectiv, promovarea tinerelor talente, din pepiniera proprie, actiune inceputa inca de anul trecut. De altfel, Abatorul are patru echipe, cate una de seniori si una de juniori in Liga a IV-a, la fel in campionatul judetean categoria Onoare. Un lucru foarte imbucurator: cu exceptia unui singur fotbalist (Petre Marian, venit de la Victoria tandarei), toti jucatorii sunt crescuti in ograda proprie, fiind slobozeni.
– Cum reusiti sa mentineti cele patru formatii?
– Depunem un efort deosebit, multe sacrificii, totul facut numai din pasiune si dragoste pentru fotbal. Unii dintre jucatorii de Liga a IV-a, care evolueaza sambata, apoi si duminica in Onoare. Deci, efort deosebit, dar totul se face din placere. La Abatorul nu se doreste neaparat performanta, ci sportul pentru sanatate. Avem un sponsor, care este si jucator, domnul Nicu Bunea, care face multe sacrificii, in credinta sa ca mai bine pe un teren de sport de cat in carciumi sau discoteci. Multi dintre jucatorii nostri sunt elevi, si au rezultate bune si la invatatura, iar intreaga noastra activitate se bazeaza si pe disciplina, o disciplina liber consimtita. De altfel, fara munca, multa munca, seriozitate si disciplina, nici un jucator nu are deschise portile asociatiei noastre.
– Care este totusi obiectivul final?
– Cum am mai spus, nu ne propunem neaparat promovarea, pe care nu o excludem insa. Vrem sa continuam pe mai departe sa lucram intr-o atmosfera de disciplina tactica, de eficientizare a jocului nostru, cu multa munca si pasiune, si sigur rezultatele nu se vor lasa asteptate.
– De ce loturi dispune Abatorul?
– La seniori: Marian Petre, Bogdan Sitaru, Alexandru Croitoru, Dorin Jantea, Denis Stanciu, Stefan Tronaru, Constantin Stan, Dan Samargiu, Nicusor Stoica, Marian Nohai, Alexandru Taras, Ionel Balta, Alexandru Ene, Mihai Gheorghe, Mihai Stoian, Nicolae Bunea, Mihai Florea, dar oricand din ceilalti juniori, fie ei si juniori, pot fi promovati in prima echipa. La juniori: Gabriel Lazar, Gabriel Grigore, Eugen Gheorghe, Alin Frigioiu (acestia evoluand si la seniori), Madalin Irimia, Andrei Gogan, Cristian Seizu, Marius Belu, Marius Radu, Adrian tuican, Cristian Vasile, Stelian Dragomir, Adrian Bocioaca, Stefan Pataca, Florin Stanciu, Gabriel Stan, Vlad Buricescu, Andrei Mircioiu.
La juniorii din campionatul Onoare evolueaza grupa de la CSS Slobozia a profesorului Mihai Basarab.
De apreciat eforturile sponsorului Nicu Bunea, atat financiar cat mai ales sufleteste, dar si indrazneala de a tine patru echipe in campionat, cu jucatori majoritatea slobozeni, dar si eforturile si sacrificiile acestor tineri fotbalisti.
 
Constantin TACHE
 

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.