LA PRIMAR NOU, PROBLEME VECHI – Dialog cu primarul comunei Balaciu, domnul Cornel Mihu

4

Proaspat uns in functia de primar al comunei Balaciu, vrem sa aflam de la domnia sa daca planurile regretatului primar vor prinde viata sau vor fi duse la bun sfarsit cele deja demarate.

Stam de vorba cu fostul viceprimar Cornel Mihu, actual primar.

Reporter: Ce credeti ca v-a ajutat sa castigati aceasta cursa, destul de stransa?

Cornel Mihu: Eu cred ca oamenii au preferat continuitatea, experienta mea ca vice primar, sunt fiu al satului, nascut, crescut aici.

Reporter: Acum, dupa ce v-ati mutat, practic de pe un scaun pe altul, care va sunt prioritatile?

Cornel Mihu: Acum o sa continuam proiectul de asfaltare a strazilor din Balaciu, caminul, si incerc sa fac o expertiza a podului peste raul Ialomita, la satul Crasani. Acest pod este intr-o stare mai putin buna, sa zicem, are un alt regim, dar cei care fac asfaltarea nu pot sa faca si podul, pentru ca are alt regim. Asa ca, voi cauta o alta firma care sa faca podul. Apoi, cea mai mare bucurie in toate satele, platformele de gunoi. Acum stam foarte bine la stadiul de platforme. Am restrans platforma la Pitisteanu, platforma la Crasani, si azi, maine, va fi gata si Copuzu. 

Reporter: Adica, veti respecta termenul de inchidere, 15 iunie?

Cornel Mihu: Da, sigur. Pai, noi suntem aproape gata.

Reporter: Sa revenim la proiecte.

Cornel Mihu: Din toamna vreau sa indrept suvita la satul Suditi, ea fiind inundata la inundatiile din 2005, E un drum de legatura intre Balaciu si Crasani de Sus. Mai avem in derulare serviciul Eco 2008. In cadrul acestui program am dat peste 80 la suta pubelele la cetateni, le-am dat saci de gunoi menajeri. Am fost inclusi in programul acela cu comuna Sfantul Gheorghe, mama proiectului, Balaciu, Sarateni, Munteni Buzau, Garbovi, Ion Roata. Avem platforma betonata. Suntem in tratative cu Vivani. Dupa cum se vede, comuna Balaciu se intinde pe o suprafata foarte mare, cu cinci sate componente (Balaciu, Pitisteanu, Crasanii de Sus si de Jos, satul Copuzu). Aceste sate sunt imprastiate cam pe o suprafata de 27 de kilometri si e mai greu.

Reporter: In viitor, ce proiecte se intrevad?

Cornel Mihu: Reteaua de apa actuala nu face fata la consumul zilnic. Mai ales acum, pe timp de vara, omul nu intelege ca este doar pentru consumul casnic, si mai uda si in curte, mai baga si un furtun, si atunci, normal ca nu mai e presiune. Daca mai tinem cont si de seceta care se anunta, va dati seama. Mai ales seara, nu fac fata forajele. Asta as vrea, sa o inlocuim cu una noua. Ar mai fi proiectul pe care il am cu AJOFM-ul. Sa cautam si sa angajam persoane cu varsta pana la 45 de ani. Acum suntem in cautarea lor.

Reporetr: Pe ce posturi vor fi angajati?

Cornel Mihu: Muncitori la spatii verzi. Au salariul minim pe economie. Oricum, daca se duc sa munceasca prin alte parti pe mai mult, dau jumatate pe naveta. Asa, aici sunt aproape de casa. Sa va mai zic ca avem si sediu de Politie Comunitara la nivel de comuna. Avem si probleme care necesita acest serviciu.

Reporter: Ati decis cine va fi viceprimarul?

Cornel Mihu: Nu inca, nu am stabilit nimic. 

Reporter: Dar structura Consiliului Local, care este?

Cornel Mihu: Pai, avem cinci consilieri de la PNL, doi de la PSD, doi de la PD, unul de la PNG si unul de la PRM. 

Reporter: Cum credeti ca va fi colaborarea cu consilierii locali?

Cornel Mihu: Eu zic ca trebuie sa fie buna. E firesc sa isi apere fiecare bucatica lui de partid, dar in final trebuie sa vedem interesul comunei si sa facem treaba sa mearga bine. 

Reporter: Cum caracterizati relatiile care leaga comuna dumneavoastra de autoritatile publice judetene? Ma refer aici la colaborarea cu Consiliul Judetean.

Cornel Mihu: Relatiile care leaga comuna noastra de autoritatile publice judetene sunt foarte bune, in ultimi 4 ani am fost foarte mult ajutati si sunt convins ca in urmatorii ani vom fi ajutati si mai mult.

Dand crezare vorbei din batrani care spunea ca “Omul sfinteste locul”, nutresc speranta ca omul ales de comunitate sa fie un bun gospodar si sa realizeze lucruri frumoase si folositoare pentru comuna lor. Vom reveni in comuna Balaciu, dupa ce lucrurile se vor mai aseza si vor intra in line dreapta. 

 Oana SERBAN  

4 comentarii

  1. daca 1% din ce spune primarul s-ar realiza ce bine ar fi. A venit in urma unui primar de exceptie! pacat ca a ajuns pe scaunul primariei cu mici si bere la Crasani! O fi el om al satului dar tot satul ii cunoste pe Galbatu!

  2. Felicitari noului primar. Nu a ajuns cu mici si bere primar , a dovedit in timp ca poate sa conduca institutii ca Posta, Ferma, CAP . PSD-ul a dat mici, bere,prosoape, cozonaci si ulei.

  3. alynoutza cred ca are o problema la creier . omul asta e nascut si crescut in aceasta comuna si stie mai bine ca oricare aceasta comuna.dar prosti spun multe de fapt intrebati de oamenii psd care se visau secretari si au 2 clase ca trenu dar cred ca nici alynoutza nu are mai multe

  4. Acum la sfarsitului anului2015 nu mai are aceleas declarati.Domnul primar care zice ca a crescut acolo dupa ce sia cam unplut buzunarele ,a cam uitat ca strada primariei anca nu este asfaltata.Sa nu mai spunem de iluminarea straziloc ,daca trece h22 tieste frica sa mergi pe strazi.Asa cum sa mai spus ai fost ales pe gretare bere etc ,Si minti lumea cu nerusinare.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.