Peste 400 de liceeni inscrisi la LicArt 2009

0

A trecut o luna si deja s-au inscris la LicArt peste 400 de liceeni. Aproape 1200 de creatii au fost inscrise la sectiunile poezie si fotografie (categoriile alb-negru, portret, diverse). La sfarsitul lui noiembrie au fost desemnate creatiile semifinaliste ale lunii: 21 de poezii, 19 fotografii alb-negru, 15 fotografii portret si 22 de fotografii diverse. Toate aceste creatii vor intra in jurizarea finala ce va stabili nominalizatii editiei 2009 a LicArt. Autorii lor au dreptul de a inscrie in concurs, in luna decembrie, cate doua creatii la categoriile respective.
LicArt, cel mai mare concurs national deschis liceenilor romani, a ajuns la a 8-a editie. Incepand din noiembrie, orice licean se poate inscrie online, la adresa www.licart.ro, la sectiunile poezie si fotografie. De asemenea, pe site vor gasi si regulamentul pentru sectiunea teatru.
Dupa 8 ani, Festivalul National de Arte pentru Liceeni, organizat de Clubul Noua ne pasa, in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, a ajuns o manifestare de amploare, la care participa mii de liceeni din toata tara. Personalitati marcante ale culturii romanesti sprijina acest festival prin participarea la Marile Jurii care desemneaza castigatorii dar si la work-shop-urile organizate in timpul Finalei si la care iau parte liceenii nominalizati la cele 3 sectiuni. Anul acesta, de exemplu, s-au implicat in festival poetii Simona Popescu, Serban Foarta si Razan Tupa, criticul de teatru Marina Constantinecu, actorii Radu Gabriel, Tudor Istodor si Silviu Biris, fotograful Dinu Lazar.
LicArt este un spatiu in care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuti si intelesi. E un spatiu de afirmare a valorii, o treapta spre o cariera intr-unul din domeniile acoperite sau un prilej de a arata celorlalti ca exista drumuri inainte si in cultura.
Anul acesta vine si cu cateva schimbari ale regulamentului de desfasurare. Astfel, liceeni pot inscrie mai multe creatii decat in anii trecuti, marindu-si sansele de a se numara printre nominalizatii ce vor fi invitati vara viitoare la Bucuresti. Inscrierea a devenit mai simpla, din acest an ea facandu-se doar online, la adresa www.licart.ro unde se pot vedea toate creatiile intrate in concurs si care pot fi votate de catre toti participantii. Tot acolo pot fi gasite multe informatii despre editiile anterioare, castigatorii si creatiile lor, precum si Marile Finale din ceilalti ani.
Anul acesta premiile au depasit 17.000 de RON. Speram ca in 2009 sa putem mari atat valoarea premiilor cat si sumele din buget alocate cazarii si asigurarii mesei celor peste 100 de nominalizati care vor fi invitati la finala.
Nu amanati inscrierea pentru ca, in acest an, nu va mai puteti inscrie in ultimul moment. Regulamentul stie de ce! Cititi-l si inscrieti-va la www. licart.ro
 
Radu HERJEU

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.