“Proprietarii” din Fetesti plang dupa gradinile de zarzavat din fata blocurilor

0

Desfiintarea constructiilor si amenajarilor ilegale de pe domeniul public al Fetestiului ii nemultumeste pe proprietari, chiar daca scopul actiunii vizeaza asigurarea unui mediu de viata civilizat si curat, aplicarea legii si asigurarea ordinei si curateniei. Gradinile de legume si zarzavaturi din fata blocurilor, garajele ridicate fara autorizatie de constructie, magaziile pentru lemne, soproanele, copertinele, umbrarele si adaposturile pentru animale, vor ramane de domeniul trecutului. Cei care le detin au obligatia ca pana laA� data de 30 martie 2009 sa le desfiinteze, lasand terenul liber, fara deseuri rezultate din demolare. 

Pentru a sterge cat mai repede urmele acestor improvizatii, administratia publica locala va incheia zilele acestea un contract de colaborare cu o firma de consultanta care va intocmi un proiect pentru accesarea a 12 milioane de euro, printr-un program integrat de dezvoltare urbana. Fondurile sunt nerambursabile iar cota de finantare este de 5%. Primarul Gheorghe Catrinoiu a precizat ca sansele sunt mari ca aceasta suma sa ajunga la Fetesti. Banii vor fi investiti in amenajarea spatiilor verzi, a locurilor de parcare, pentru asfaltari, pentru modernizarea iluminatului public stradal, reamenajarea infrastructurii de transport local si pentru implementarea unor sisteme de supraveghere video.

Cei mai suparati pentru ca au ramas fara gradinile din fata blocurilor, au fost fetestenii de pe strada Jandarmeriei. Primarul le-a explicat ca in zona lor se vor ridica noi locuinte ANL, precum si blocul de garsoniere destinat cadrelor didactice de la Liceul Teoretic. Lucrarile de constructie a acestor locuinte vor incepe pana la sfarsitul acestui an, si ar fi fost mult mai dificil ca actiunea de desfiintare a acestor amenajari sa se deruleze in perioada in care oamenii trebuiau sa isi stranga recoltele.

Pe de alta parte, cei mai multi dintre localnici saluta ideea Primariei de a da o noua fata Fetestiului. Cine nu isi doreste sa traiasca intr-un mediu curat si civilizat?!

Adela Simona GHERGHE 

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.