Romania prinde radacini in fata Primariei Slobozia

6

Arborii cresc greu, precum copiii. Au nevoie de ani buni sa ajunga la maturitate, atunci cand nu sunt taiati fara mila. Astfel ca, in urma cu doua saptamani caravana “Romania prinde radacini” a celor de la Realitatea TV a ajuns si in judetul nostru. Vizibil marcat, dar si implicat cu toate fortele, primarul Municipiului Slobozia a plantat si el vreo cativa pomi in contextul Marii plantari de la Suditi. Dar nu s-a oprit la atata lucru si dupa ce s-a dumirit cum sta treaba cu perdeaua ecologica, cu nevoia de mai mult verde, domnul Ionascu a decis sa planteze cativa pomi chiar in fata Primariei. 

Pai da, asa, pe asfalt, in ghiveci! Asa ca, putem spune ca Primaria prinde radacini. Dar ce ne facem daca rodul acestor pomi va fi stricat? Pentru ca, asa cum stim, culegem ce am sadit, domnule primar! Este o vreme sa sadesti si o vreme sa culegi ce ai sadit. Pana una alta, slobozenii trec prin fata Primariei si se uita lung la ghivecele mari din care rasar niste pomisori, deocamdata. La poalele pomilor, sunt plantate flori din productia proprie. Tot cam ca nuca-n perete, daca ne gandim ca exista destul spatiu verde in fata sediului primariei. Asta e! Avem flori, chiar frumoase, ca doar avem niste profesionisti la sera de flori a primariei, dar nu prea stim ce sa facem cu ele.

Pe de alta parte, domnule primar, daca tot ati imbratisat ideea pomilor verzi in ghiveci, de ce doar in fata Primariei? Sau poate stau acolo pana se fac ei mari? Sunt mai in siguranta in ochii edilului sef. Probabil ca acesti pomi frumosi vor fi udati cu voturi, ca sa creasca falnici si, mai ales, rodnici. 

Oana SERBAN  

6 comentarii

  1. Primarul asta nu poate sa renunte la pavele, nu observati? Are o obsesie sa nu deranjeze trotuarele. Era mult mai frumos sa indeparteze cate un metru patrat din pavaj si direct in pamant sa planteze acei pomi. Parea mult mai natural. Asa, totul este un kitch! Cand vor fi udati acei pomi si acele flori, se va scurge noroi din ghivece, o sa vedeti… Si ce frumos va fi!

  2. Pura propaganda… la spital au defrisat partea dinspre intersectia Decebal – Lacului, dar nu le inlocuieste nimeni cu nimic. o sa murim de cald si o sa dam vina pe altii. Noi suntem primii vinovati, pentru ca PERMITEM !!! Daca ar fi oameni cu initiativa, si altruisti, dintre cei mai instariti, fiti siguri ca aceste probleme ar avea dusmani, dar nimanui nu-i pasa, asta e dovada. Egoism, Toleranta, si Indolenta ! Asta ne caracterizeaza pe noi toti. Mai sunt si exceptii, dar neinsemnate, ca altfel, s-ar vedea ! Pacat de gandirea unora, ca initiativa, repet, lipseste. Sunt un tanar de 19 ani, si imi pare rau ca am ajuns sa spun asta, deja, la adresa celor mai in varsta decat mine. Dar etica nu se impaca deloc cu foamea, nu-i asa ?

  3. Propaganda mai rau ca pe timpul lui Stalin taica … propaganda si iar propaganda, ca sa ne mai faca sa uitam de probleme grele care ne apasa. Daca v-ar vedea Stalin, v-ar pupa … pacat ca e deja putred !

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.