Solutii pentru criza(1) Teia si Catalin: afacerea «La Costa»

6

Studiile recente scot la iveala scot la iveala faptul ca actuala criza are multe elemente comune cu marea criza economica 1929-1933. Daca atunci mai multe fabrici si intreprinderi si-au redus total sau partial activitatea, acelasi lucru se intampla si astazi. Cum gasesc oamenii de afaceri ialomiteni solutii pentru criza, cum isi salveaza societatile de la un regretabil faliment, aflam chiar de la dansii.
Primul episod al investigatiei noastre incepe cu Teia si Catalin, care au pus pe picioare afacerea «La Costa», fara indoiala unul dintre cele mai elegante localuri din Slobozia. In aceasta perioda serviciile oferite au ramas la fel diversificate si ridicate calitativ.
Teia este de parere ca alimentatia oamenilor trebuie sa fie sanatoasa si ca acest domeniu este mai putin afectat de criza in comparatie cu industria textila, industria auto, constructiile si notariatele. Catalin spune ca «La Costa» ofera un pranz mai ieftin de16 lei, constand intr-o ciorbica si doua feluri doi, la alegere, si ca «La Costa» are in prezent 70 de angajati, salariile vor ramane constante, chiar se vor diminua, pentru ca oamenii sa nu fie disponibilizati.

Catalin povesteste cum toti angajatii s-au format aici, au venit cu putine cunostinte pe care si le-au dezvoltat in timp, devenind printre cei mai cautati de pe piata in domeniu. Teia spune ca localurile construite de dansii au dus la cresterea preturilor la apartamentele din zona, «La Costa» devenind un simbol pentru acest oras, nume mari calcand pragul restaurantului: ambasadorul Marii Britanii, Marcel Pavel, Catalin Botezatu, Cabral si altii.
Tot in aceste vremuri de criza restaurantul are clienti zilnici, chiar si clienti care vin si de doua ori pe zi, ceea ce inseamna ca segmentul de piata este mai select si poate face fata furiei crizei economice actuale. Ca planuri de viitor: cofetaria «La Costa», deci afacerea se dezvolta, serviciile se diversifica, Teia si Catalin dorind parca sa arate oamenilor ca prin munca si ambitie se poate depasi orice situatie!
 
Adrian MERLEA

6 comentarii

  1. Pai daca afacerea se dezvolta, se diversifica, de ce salariile s-ar putea diminua? Cred ca multi s-au invatat sa se foloseasca de sintagma “sunt vremuri de criza” pentru a proceda la scaderea salariilor.

  2. Mie mi-a lasat un gust amar La Costa cand mi-am aniversat ziua pe terasa lor si am avut ghinionul sa fiu servit de o chelnerita destul de bruneta care facea tot felul de mutre de cate ori o rugam sa ne serveasca cu cate ceva. Iar faptul ca am comandat un tip de pizza si mi-a adus alt tip, iar dupa aia mi-a adus si comanda initiala pe care am platit-o in plus, i-a pus capac.
    Daca tot se face publicitate, dupa parerea mea la Donna Carmella este cea mai buna servire, iar meniurile sunt delicioase si mult mai bune decat la La Costa.

  3. Incep prin a spune ca in acest mic oras avem foarte multi oameni invidiosi.
    Eu sunt o persoana care este recunoscatoare pentru exista La Costa in oras , produse deosebite , ambient placut , numai daca faci parte din concurenta te poti declara nemultumit . Am de spus doar atat : Bravo LaCosta , va iubesc mult!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.