Carti daunatoare constiintei copilului sau Cine ne educa odraslele

0

La Scoala nr. 2 din Urziceni se permite intrarea unor reprezentanti de edituri care-si promoveaza publicatiile si materialele lor. Aceasta deschidere spre cultura este benefica in conditiile in care nu ne mai multumim cu informatiile din manuale si ne deschidem larg orizonturile catre net si carte. Dar cum iadul este pavat cu intentii bune, se intampla ca, pe langa lucrari bune de citit apar si otravuri. Respectiv, pe langa albume cu animale sau codul bunelor maniere, s-au strecurat manuale de interpretare a viselor, de vrajitorie si exorcisme, premonitii, spirite si fantome.
Sunt parinti care considera daunatoare asemenea lecturi unor elevi de clasa a IV-a si de asemenea doresc ca invatatorii si profesorii insisi sa- si faca timp sa cearna si sa discearna ofertele conform varstei, programei scolare si nu in ultimul rand, confesiunii religioase pe care scolarii o marturisesc si o traiesc.
Semnalarea de fata nu se vrea o critica ci declanseaza o alarma, deoarece ofertele nu ajung pe la parinti inainte ca elevii sa se hotarasca ci acestia sunt oarecum somati sa aleaga din clasa, pe loc. Graba aceasta strica treaba demersului educativ al editurilor si al scolii.
Acest apel se adreseaza mai degraba parintilor decat invatatorilor si profesorilor, pe care ii respectam pentru eforturile lor.
 
Pr. Adrian SCARLATESCU

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.