103 matematicieni pursânge s-au strâns la Slobozia

0

concurs mihoc

Luptă strânsă între matematicieni la concursul Gheorghe Mihoc de la Slobozia. Din cei 103 concurenţi, 42 au fost laureaţi. Fondul de premiere, asigurat de Primăria municipiului, a însumat 12.000 de lei.
audio concurs matematica
Cele mai multe distincţii, în număr de 6, au fost obţinute de liceenii Colegiului Naţional Mihai Viteazul din Slobozia, secondaţi de elevii Colegiului Naţional B.P. Haşdeu din Buzău, care au obţinut 4 premii şi o menţiune.
Vedeta concursului a fost Diana Drăjneanu, elevă la Colegiul Naţional Mihai Viteazul, care şi-a adjudecat 3 premii: cea mai originală metodă de rezolvare, locul 1 la clasa a XII-a şi cea mai bună clasare în concurs a gazdelor la anul ei de studiu.
La gimnaziu, s-au remarcat elevii Şcolii Ion Heliade Rădulescu din Urziceni care au obţinut două premii şi 3 menţiuni, urmaţi de colegii de la Şcoala Gimnazială numărul 3 Slobozia, cu patru distincţii. Printre laureaţii municipiului gazdă se numără şi Silviu Gae din clasa a X a la CNMV. Anul acesta, el a reuşit performanţa să se califice la faza naţională a olimpiadelor de fizică şi matematică.
Participanţii din partea Colegiului Naţional Grigore Moisil din Urziceni au reuşit să obţină două menţiuni la clasele a IX şi XI, iar concurenţii de la Colegiul Sf. Sava din Bucureşti şi-au adjudecat locul I la clasa a X-a şi două menţiuni la clasele a IX-a şi a X-a. La cea de-a 20-a ediţie, concursul naţional de matematică Gheorghe Mihoc va avea un fond de premiere de 20.000 lei, promis de autorităţile locale din Slobozia.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.