La Casa Tudorii: bucate în versuri, pe muzică medievală

5

anton pannIstorie, artă culinară, poezie, muzică veche şi expoziţie de momâi sunt reperele celei de-a treia ediţii a festivalului “La Casa Tudorii”, organizat sâmbătă la baza arheologică de lângă Giurgeni.

Primii participanţi care s-au înscris în concursul de artă culinară sunt membrii Asociaţiei Helis care-şi vor prezenta reţetele şi bucatele în versuri.
Manifestarea s-a îmbogăţit anul acesta şi cu participarea formaţiei de muzică românească veche Anton Pann din Bucureşti, iar expoziţia de sperietori de câmp va completa decorul din vatra primei capitale a judeţului, locul natal al lui Mihai Viteazul.
Reprezentantul Consiliului Judeţean Ialomiţa, Ilie Cioacă, apreciază că, anul acesta, se vor prezenta în concurs peste 150 de reţete de preparate culinare specifice zonei Bărăganului.
Pentru fiecare categorie de preparate culinare din concurs se acordă câte 3 premii, la care se adaugă premiile speciale oferite de Asociaţia comunelor şi de reprezentantul unei firme de conserve din judeţ.
Cea de-a treia ediţie a festivalului de tradiţie şi artă culinară “La Casa Tudorii“ se va desfăşura sâmbătă la baza arheologică de lângă Giurgeni.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

5 comentarii

  1. Bun! Circ avem, retete avem, dar bani avem?
    Laudabila initiativa asociatiei culturale, dar judeteana ce cauta acolo?
    Cum spunea acum un an Stoica Lat(r)inul despre “apa lui Ionascu”? Habemus aqua? Tot de la judeteana si el.
    Ei! La anul la alegeri euro-parlamentare si la alegerile din 2016 vom avea gratis mici si bere.
    Noi romanii suntem si norocosi al naibii. Din 2012 pana in 2016 mancam mici si bem bere de doua ori. Zau ca suntem norocosi!

    PS: Domn Floreanu, vezi ca merge greu site-ul, ori te paste vreo “insolventa”?

  2. eşti de plâns….slobozi-te-ar dracii…că de râs sunteţi toţi popularii,de la sugacea de nepoată a Băsecului…la penala de zdreanţă a cocoşului…….de ălă de la noi…cu privirea umedă,de bovină adultă..ce să zic…de n-o fi şi el slobozit ca postac pe siteuri))

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.