Ministrul Valeriu Tabără a discutat la Raşi cu fermierii din Bărăgan despre nevoia de performanţa în agricultura românească

0
Folosirea unor soiuri de seminţe adecvate la condiţiile climatice pentru înfiinţarea culturilor de porumb şi stocarea producţiei în depozite până la stabilizarea preţurilor, sunt principalele ţinte ale standardului de calitate.
Vizita cabinetului ministerial s-a făcut la iniţiativa Ligii Producătorilor Agricoli din România, de a organiza în Ialomiţa ziua porumbului. Demonstraţiile practice privind producţia obţinută după loturile de porumb însămânţate cu hibrizi, au avut loc la ferma lui Nicolae Sitaru.
Ministrul agriculturii le-a spus fermierilor că porumbul este o cultură strategică, atât pentru hrană dar şi pentru producerea de bioenergie. Valeriu Tabără a făcut referire la planurile internaţionale de a scoate România de pe harta culturilor de cereale, motiv pentru care agricultura românească are nevoie de susţinerea statului.
Pentru a fi competitivi pe piaţă, Ministrul Valeriu Tabără le-a precizat fermierilor că ar trebui să obţină producţii de cel puţin 10 tone de porumb boabe la hectar.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.