Au dat iama! PSD a politizat Ziua comunei Ciulniţa

0

Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa nu a uitat că suntem în plină campanie electorală şi trebuie să se comporte, mai întâi, ca şi preşedinte al PSD Ialomiţa. Aşa că, la invitaţia primarului din Ciulniţa de a participa la Ziua comunei, liderul judeţean al PSD a venit însoţit de o echipă care a împărţit materiale electorale cetăţenilor prezenţi la eveniment. Chiar dacă „dovezile“ erau răspândite la locul faptei, Ciupercă a negat că ar avea vreo legătură cu acţiunea subordonaţilor săi. Adică, trebuia să-l credem că aceştia au apelat la mama Omida, pentru a afla ora la care descinde la Ciulniţa preşedintele Ciupercă.

Prezent în zonă a fost şi medicul Vasile Olaru. După cât este de activ politic, ne întrebăm pe ce mâini a lăsat Spitalul Judeţean din Slobozia. Nu că, prezent în instituţia peste care PSD l-a pus şef, problemele s-ar rezolva de la sine! 

Între două funcţii

Iar când cele două funcţii au o legătură politică, este limpede că nu mulţi pot rezista tentaţiei de a se folosi de una pentru a obţine avantaje în cealaltă. Se speculează orice. O sfinţire de biserică, mai se inventează hramul bisericii Sf. Gheorghe de ziua Sf. Constantin şi Elena, mai se vine cu tot alaiul politic ca răspuns la o invitaţie care nu avea legătură cu politica… Mai un mic, mai o bere… Este şi aceasta o strategie, de a te împinge în faţa unui electorat, care şi aşa e sătul până în gât de politică.

Sâmbătă, un eveniment absolut apolitic a fost politizat de echipele de campanie ale PSD, care au dat năvală peste locuitorii comunei Ciulniţa, aflaţi la sărbătoarea localităţii. Spectacolul artistic a fost astfel tulburat de cei care au ţinut morţiş să împânzească locul cu materialele de campanie ale partidului. Şi totul s-a întâmplat imediat ce preşedintele CJI şi al PSD Ialomiţa a ajuns la sediul Consiliului Local Ciulniţa.

Întrebat de ce a politizat manifestarea, Silvian Ciupercă a negat că ar avea vreo legătură cu acţiunea desfăşurată de subordonaţii săi. Adică, omul habar nu avea că, din momentul în care a călcat pragul administraţiei locale din Ciulniţa, locul de desfăşurare a manifestărilor organizate de Ziua comunei a fost împânzit cu baloane şi pliante ale PSD. Consemnăm dialogul purtat cu preşedintele PSD Ialomiţa:

-Vi se pare corect să politizaţi manifestarea aceasta?

-Întrebare: unde este politica?

-Au fost împărţite baloane şi pliante cu candidatul PSD.

-Preşedintele Consiliului Judeţean, aici este invitat de către primar, nu are nici o legătură cu politica…

-Nu au fost aceste baloane până aţi apărut dumneavoastră!

-Dumneavoastră mă întrebaţi un lucru despre care nu am decât un singur răspuns: nu au nici o legătură cu prezenţa mea aici! Prezenţa mea aici este în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean.

-Este o simplă întâmplare că aţi apărut odată cu baloanele PSD?

-Este campanie pentru europarlamentare…

-Aţi politizat această manifestare…

-Prin ce?

-Prin apariţia acestor baloane! Cine le-a adus?

-Ce mă întrebaţi pe mine? Eu sunt invitatul primarului şi nu am nici un fel de legătură cu acest lucru…

-Şi au venit de capul lor…

-Aşa cum au venit oamenii la o serbare!

„Nu ştiu!“

… a fost răspunsul dat şi de senatorul Mihăiţă Găină, aflat (întâmplător, desigur), în acelaşi loc cu şeful său de partid şi alţi membrii ai PSD.

„Cine a politizat? Nu ştiu nimic! Ăsta e răspunsul meu!“, a spus Găină, care, mai în glumă, mai în serios, a fost de acord cu afirmaţia conform căreia lipsa de bun simţ a făcut parte mereu din strategia electorală a partidului din care face parte.

Parcă nici nu se putea altfel! Şeful echipei electorale a fost nimeni altul decât medicul Vasile Olaru. Cel care a tot dat adeverinţe locuitorilor din Balaciu, doar o ajunge colega sa de partid primar în localitate. Este acelaşi Vasile Olaru, consilier judeţean, care a fost uns şef peste Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia nu pe cine ştie ce criterii de competenţă, ci pe bază de carnet de membru de partid. „Dar când se face campanie electorală?“, a întrebat medicul Olaru. Ştim doar că, în anumite condiţii, NU se face campanie electorală. Mai ales că Ciulniţa are un primar PDL. Iar dacă acest primar ar fi vrut să politizeze manifestarea, i-ar fi fost lesne să împânzească zona cu materiale electorale. Este şi aceasta o diferenţă între bunul simţ şi lipsa cu desăvârşire a acestuia!

Daniela ISTRATE

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.