ANCHETĂ PENALĂ – Ionaşcu a dat cu subsemnatul pentru sursa de apă

3

După aproape un an de la plângerea penală făcută de PDL, primarul Gabi Ionaşcu a fost chemat de anchetatori să explice de ce a plătit peste un milion de euro constructorului TMUCB pentru o lucrare nefinalizată.

Laţul se strânge în jurul primarului Gabi Ionaşcu în chestiunea apei. După ce Poliţia a ridicat în dese rânduri portbagaje întregi de documente de la sediul Primăriei, a venit momentul întâlnirii edilului cu anchetatorii. Surse apropiate anchetei ne-au confirmat că Ionaşcu a avut deja o rundă de discuţii cu poliţiştii care încearcă să desluşească iţele încurcate ale afacerii alimentării cu apă din sursa subterană. O afacere din care, de departe, cel mai câştigat a ieşit constructorul TMUCB Slobozia, firmă care a reuşit performanţa de a încasa cu aproape 50% mai mult faţă de valoarea stabilită prin licitaţie pentru contractul de execuţie, peste 1 milion de euro, în condiţiile în care n-a finalizat investiţia şi a predat ca funcţionale doar 18 din cele 25 de puţuri de mare adâncime din proiect.

Beţe în roate anchetatorilor

Printre documentele solicitate de anchetatori pentru elucidarea afacerii alimentării cu apă din sursa pentru care s-au plătit bani împrumutaţi de municipalitate se numără şi buletine de analiză pentru apa care ajunge la 80.000 de consumatori. Cum oraşul este mic şi fiecare se cunoaşte cu fiecare, poliţiştii au primit răspunsuri evazive la solicitările făcute şi le-a fost solicitat mandat pentru primirea datelor privind calitatea apei!

Între timp au apărut buletinele de analiză de la unităţile şcolare, cele care arată, conform datelor laboratorului URBAN, că apa nu întruneşte toate condiţiile de potabilitate a apei, având depăşiri mari la fier şi turbiditate. Documente care i-au făcut pe poliţişti să solicite informaţii suplimentare de la Valentin Cilibeanu, directorul URBAN Slobozia. În perioada următoare, pe tema apei vor fi audiate şi alte persoane din cadrul Primăriei şi URBAN.

ASP a luat probe cu poliţia

Pentru că a existat suspiciunea că anumite probe de apă duse la Bucureşti de reprezentanţii Primăriei pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare nu ar fi din reţeaua de distribuţie ori din puţurile de mare adâncime, Autoritatea de Sănătate Publică Ialomiţa a solicitat, la un moment dat, ca prelevarea probelor de apă pentru analiza de laborator să se facă în prezenţa unui poliţist, tocmai pentru a se asigura corectitudinea recoltărilor. „N-am avut nimic împotrivă, dacă aşa au considerat cei de la Sănătate Publică, nu ne-am împotrivit, nu aveam de ce!”, a spus pentru Informaţia Valentin Cilibeanu, directorul URBAN.

Petronel Tudor

3 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.