EFECT – Ţevile de apă din oraş crapă una după alta

6

Duritatea apei dar şi conţinutul mare de clor şi concentraţiile de metal fac ca vechile ţevi din fier să crape sub acţiunea apei din sursa subterană. Practic, muncitorii de la URBAN aleargă toată ziua în diverse locuri din Slobozia, acolo unde apar avarii şi apa se scurge pe stradă.

În trei zile, numai pe B-dul Matei Basarab, în zona MB-uri, ţeava de apă s-a spart în 4 locuri. „Nu avem ce face, conductele sunt vechi, se sparg şi acum încercăm să le cârpim, dar nu terminăm bine de reparat o ţeavă că suntem chemaţi urgent în altă parte!”, explică situaţia unul dintre muncitorii societăţii de distribuţie a apei în Slobozia. Ca să elimine din culoarea cărămizie a apei, conducerea societăţii a luat decizia spălării conductelor, costul apei aruncată pe stradă urmând a se regăsi în facturile din lunile următoare.

PETRONEL TUDOR

6 comentarii

 1. Aveti dreptate,ne mandrim si noi cu bulevardul Matei Basarab ca este asfaltata ca in palma si deja vad ca au inceput sa o sparga.Langa Paradis o buna bucata de de groapa a stat neasfaltata.Daca ar remedia ce bine ar fii.

 2. Din zi in zi apa” potabila”e mai apropiata de cea reziduala, atat ca aspect, cat si ca miros; de gust nu stiu ca trebuie sa fii inconstiiet sa consumi asemenea apa.
  Vai de noi !!!!!!!!!!!!!! Primarul si cei care sunt implicati in acest genocid ar trebui sa fie tinuti sub observatii macar 3 zile, sa li se ofere numai apa din reteaua orasului si pe urma sa ne-o recomande pentru consum .

 3. Primarul ne spusese, chiar pe acest site, ca varsta conductelor depaseste 33 ani, dar cartierul MB a fost finalizat dupa 1989. Inseamna ca nu conductele vechi cedeaza…

  Apoi, daca se spala conductele, de ce nu sunt anuntati cetatenii din zona respectiva? Nu am auzit ca s-a oprit livrarea apei intre orele… si orele…, pentru a se face toaletarea conductelor. Neoprindu-se apa, pe principiul vaselor comunicante, e sigur ca la robinet vine apa cu detergenti sau ce or mai fi… Deci e normal sa gandesc ca multi pot bea apa mult mai toxica decat este in mod curent, fiindca s-au adaugat si agentii chimici de spalare. Sau este doar o vorba, un zvon pentru linistirea populatiei, ceva de genul: “stati linistiti, primarul vegheaza la sanatatea dv.!”

 4. Nu e vorba de tevile si asfaltul de pe bv Matei Basarab.
  Mai sunt si alte strazi si bulevarde pline de gropi.

  Si la tevile de metal / cupru din blocurile noastre / casele noastre / centralele noastre ce le face?

 5. Oameni buni, apa asta nu este buna deloc, nu fiindca ajunge la consumator prin intermediul unor conducte (de otel, de fonta, de pexal sau ce o mai fi). Este explicatia pe care au luat-o in brate toti cei care incearca acum sa dreaga busuiocul si trag de timp, sperand ca lumea se va obisnui si se va opri din a critica aceasta apa. Eu nu inteleg de ce multi cetatenii il cred pe Ionascu, ii cred pe acolitii lui (pana la urma, sa zicem, vreo 30-40 de oameni) si nu-i cred pe doctori (mult mai numerosi), pe cei bine intentionati (si mai multi), si nu in ultimul rand, propriile necesitati ale oragnismului fiecaruia, care, fiti siguri, in timp va reactiona…

 6. @George

  Simplu! Ce 20 de oameni care nu-l cred pe Ionascu sunt aceia care citesc si posteaza pe acest blog. Ceilalti vad la televizor si asculta pe Ionascu cum spune ca putem sa bem apa de la robinet…

  Gaurile din asflat nu vor disparea pana cand tratamentul apei nu va inceta. Nici nu ne putem imagina noi ce se pune in apa aia de roade asa in tevi… Ma intreb daca otelul nu rezista, ce se intampla cu centralele de apartament, cu boilerele, masinile de spalat si mai ales cu … rinichii si conductele noastre!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.