11 persoane suspecte de contrabandă cu combustibil şi ţigări, reţinute

0

nfgnfgn

Peste 2.000 de litri de combustibil, 160 kg de îngăşăminte chimice, 24.200 lei şi 1.130 de euro au fost ridicaţi de poliţişti în urma celor 21 de percheziţii efectuate joi, 10 noiembrie, pe raza judeţelor Ialomiţa, Tulcea, Brăila şi Constanţa, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de contrabandă cu motorină şi ţigări.
De asemenea, au fost ridicate cartuşe de vânătoare, setci de pescuit, peşte şi produse din peşte, iar 11 persoane au fost reţinute.
Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, au efectuat 21 de percheziţii, în judeţele Ialomiţa, Tulcea, Brăila şi Constanţa.

Activitățile s-au desfășurat la locuințele unor persoane bănuite de deţinere şi vânzare de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia şi eliberare pentru consum, deţinere în afara unui antrepozit fiscal, transportul, inclusiv în regim de accize, utilizarea, oferirea spre vânzare sau vânzarea pe teritoriul României a produselor energetice.
În urma perchezițiilor, au fost identificate şi ridicate 1.806 litri motorină neaccizată, 380 litri benzină, pachete cu ţigări cu timbru fiscal emis de autorităţile din Ucraina, 160 kg îngăşăminte chimice, setci pentru pescuit, peşte şi produse din peşte, 80 cartuşe de vânătoare, 24.200 lei şi 1.130 euro.
În urma administrării probatoriului, 11 persoane au fost reținute şi introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Ialomiţa.
Din cercetări a reieșit că, în perioada mai – noiembrie 2016, persoanele în cauză ar fi achiziţionat de pe împingătoarele de barje, sub pavilion străin care tranzitau judeţul Ialomiţa pe fluviul Dunărea, motorină neaccizată, îngrăşăminte chimice, ţigarete fără timbru fiscal sau cu timbru fiscal emis de Ucraina, Republica Moldova şi Belarus, pe care apoi le-ar fi comercializat către diferite persoane fizice de pe raza comunei Giurgeni şi a localităţilor învecinate.
Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite. La activităţi au participat, cu o ambarcaţiune, şi poliţişti ai Gărzii de Coastă Constanţa.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.