Aniversare CECAR: 95 de ani de la înfiinţare!

1

dsc01727

Filiala Ialomiţa a Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România a organizat cea de-a douăsprezecea aniversare a profesiei contabile şi a marcat 95 de ani de la înfiinţarea primului Consiliu Superior al breslei. Evenimentul a reunit zeci de contabili,  experţi şi autorităţi, prilejuind evocarea momentului de reînceput al Corpului de profesionişti.

„Avem o profesie de tradiţie, înfiinţată în 1921 printr-o lege promulgată de Regele Ferdinand I, într-o perioadă în Care Nicolae Iorga era preşedintele Consiliului de Miniştri. De asemenea, de 12 ani aniversăm în luna septembrie ziua contabilului, ocazie cu care la Bucureşti are loc un congres al profesie contabile”, a precizat Camelia Malama, vicepreşedinte al Consiliului Superior. În prezent, CECCAR –ul deţine în Ialomiţa o infrastructură puternică, cu 337 de membri activi, dintre care 277 experţi contabili şi 60 de contabili autorizaţi, la care se adaugă 48 de societăţi comerciale de profil, 62 stagiari, 67 de cenzori şi 52 de membri inactivi, de unde rezultă şi capacitatea de elaborare şi emitere de normative şi ghiduri. Oficiile de gazdă au fost făcute de preşedintele CECCAR Ialomiţa, Dumitru Moldoveanu, care a înmânat diplome şi plachete de onoare celor care au pus bazele filialei. „ În 93 eram toţi câţi sunteţi acum la prezidiu. Îmi aduc aminte că ne-am întâlnit în sala mică de la Prefectură şi era să ratăm momentul. Multe filiale au rămas atunci neînfiinţate, dar uitaţi-vă unde am ajuns…” , a spus Nicolae Vâjdea, primul preşedinte al CECCAR Ialomiţa. Printre cei prezenţi pentru prima dată la evenimentul aniversar s-a numărat şi inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Judeţen de Poliţie, comisar Florin Mărioara, în opinia căruia expertizele contabile ar trebui să fie mai multe în cercetările cazurilor de evaziune fiscală pentru că astfel se asigură „disciplina probatorului.” Un punct aparte al întâlnirii l-a reprezentat premierea celor mai bune firme membre CECCAR, top prezentat de Mihaela Cosma, în calitate de director: „Clasamentul se realizează în funcţie de activitatea desfăşurată în ultimii 3 ani şi de rezultatele dumneavoastră financiare obţinute. Anul acesta, pe primul loc se situează dna Buculescu Elena, expert contabil, căreia îi mulţumim foarte mult pentru efortul pe care l-a făcut pentru a fi alături de noi.” Clasamentul a fost completat de Ideal Expert Consulting & Audit pe treapta a doua a podiumului,  iar pe locul III s-au situat societăţile ROMEXPERT SRL şi Stere şi Asociaţii.

Tema de anul acesta a aniversării CECCAR  abordează provocările şi oportunităţile profesiei contabile în era digitală, iar evenimentul s-a încheiat cu un program artistic şi de socializare.

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.