Consiliul Judeţean Ialomiţa acordă câte 270 de lei elevilor şi profesorilor îndrumători care au obţinut locul I la olimpiadele judeţene anul trecut

0

_dsc4355

Premiile de excelenţă pentru olimpicii ialomiţeni din învăţământul preuniversitar de stat pentru anul şcolar 2015-2016 au fost aprobate în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Ialomiţa cu 20 de voturi pentru şi 9 abţineri ale consilierilor liberali care ar fi dorit ca stimulentele financiare să se acorde tuturor elevilor de pe podium. „Pentru că sunt consecventă vreau să vă rog să introducem în acest proiect şi ceilalţi elevi care au obţinut distincţii, începând cu menţiune, locurile trei şi doi, nu doar pe cei de pe locul I, mai ales că nu putem să le acordăm celor care au luat premii la naţională”, a spus inspectorul general şcolar Luminiţa Barcari. Mărirea numărului beneficiarilor atrage după sine diminuarea stimulentului financiar, în valoare de câte 270 de lei, după cum rezultă din bugetul alocat. „Ne dorim să stimulăm excelenţa. Vă mulţumim pentru propunere, dar vom analiza în bugetul consiliului judeţean, pentru că include şi eforturi financiare, şi dacă vom găsi resurse cu certitudine ne dorim să premiem toi copiii din judeţ, indiferent de disciplină, poate şi pe cei de la clasele mai mici, să găsim competiţii prin care să recompensăm copiii care depun eforturi şi cadrele didactice îndrumătoare. De data aceasta trebuie să facem o analiză pe buget pentru a calcula impactul”, a precizat preşedintele Victor Moraru.

Conform proiectului adoptat, de premii de excelenţă pentru locul I la olimpiada judeţeană vor beneficia 141 de elevi şi 132 de cadre didactice.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.