Cristina Pocora le cere guvernantilor sa vina in fata viitorilor someri de la Amonil

1

Comunicat de presa 
In calitate de parlamentar de Ialomita am primit cu deosebita ingrijorare vestea intreruperii definitive a productiei la Amonil Slobozia – cel mai mare combinat chimic de uree din Romania.
Mai tragic este ca 80 la suta dintre angajatii combinatului, adica peste 700 de oameni, vor ramane fara locuri de munca, restul de 20 la suta urmand sa asigure paza instalatiilor oprite si livrarea de apa industriala in Slobozia.
Doresc sa trag un semnal de alarma cu privire la faptul ca inchiderea combinatului afecteaza intreg orasul Slobozia. AMONIL era cel mai important contribuabil la bugetul local, care va fi vaduvit de acum incolo de citeva milioane bune pe care le vira combinatul chimic in vistieria locala.
Falimentul AMONIL este din nefericire doar un episod din lunga lista de societati comerciale inchise in ultimele saptamani. Inchiderea celui mai mare combinat chimic de uree din tara demonstreaza, daca mai era cazul, incapacitatea vadita a actualului Guvern de a combate prin masuri eficiente criza economica in care se scufunda practic Romania. Nu trece zi in care sa nu auzim de concedieri masive, de inchiderea de fabrici, de falimente.
In urma cu doar o luna ceream Guvernului sa urgenteze masurile anticriza, pentru a nu asista la prabusirea completa a economiei romanesti. Ce a urmat a fost un lung sir de balbaieli, de masuri fiscale fara nicio noima, dupa cum apreciau si analistii economici, care au studiat cu mai multa pricepere decat mine planul de salvare propus de Guvernul Boc.
In acest moment le cer guvernantilor sa mearga in fata somerilor de la Amonil si sa le explice acestor oameni, multi dintre ei angajati de 30 de ani doar in Combinat, cum arata viitorul lor, ce le-a pregatit pentru urmatorii ani Emil Boc si ministrul sau de Finante.
In ceea ce ma priveste, voi analiza, in calitate de reprezentant al ialomitenilor, care sunt cele mai bune alternative de reorientare profesionala a celor disponibilizati. Trebuie sa vedem ce solutii se pot aplica, in colaborare cu autoritatile locale, astfel incat Slobozia si oamenii sai sa fie salvati de incompetenta si iresponsabilitatea celor care conduc acum Romania.

 Cristina Ancuta POCORA, Deputat PNL Fetesti-Tandarei

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.