Desene la spital!

0

Cei mai buni elevi ai claselor de desen de la Liceul de Arte din Slobozia au picat pereţii de la intrarea în spitalul judeţean de urgenţe, pentru a transforma spațiul într-un mediu ambiant plăcut și prietenos. 

O seringă veselă, o asistentă zâmbăreaţă şi un medic haios care acordă consultaţii micuţilor pacienţi sunt doar câteva dintre personajele desenelor care împodobesc acum intrarea în spital,  proaspăt renovată de noul manager, unde a fost amenajată o cameră de aşteptare.

 Catinca şi Alexandra participă în premieră la un astfel de proiect şi sunt sigure că demersul lor va ajuta: „Înfrumuseţăm spitalul pentru copii. Va fi o cameră plină de culoare care le va înfrumuseţa ziua copiilor întristaţi şi un pic speriaţi, dar sperăm să se simtă mai bine după ce vor vedea picturile. Chipurile fericite ale copiilor desenaţi le vor da şi lor încredere, pentru că va fi un mediu mai frumos, mai colorat.”

Profesorul coordonator, George Petre, apreciază că spaţiul este extrem de generos, cu multă lumină naturală, ceea ce ajută atât la realizarea şi punerea în valoare a desenelor, cât şi la buna dispoziţie prin relaxare a micuţilor pacienţi: „Desenele au fost gândite să se integreze foarte bine în spaţiu, pentru persoanele care ajung aici. Sunt create să nu sperie ci să apropie oamenii de doctor, pentru că acesta este un om care ajută, nu o sperietoare.”                

Din echipa de artişti face parte şi Iulia, elevă în clasa a XI-a, care a avut o experienţă de 5 săptămâni în spital şi cunoaşte puterea de alinare a unei imagini frumos colorate: „Am avut noroc că am fost internată la pediatrie şi acolo erau deja desene. Mă bucur acum că se extinde acest lucru, iar eu pot contribui. Aici avem pasta de dinţi cu dinţişorii, unul mai mare, altul mai mic pentru a arăta evoluţia şi un îndemn pentru copii să se spele pe dinţi.”

Un proiect asemănător s-a derulat şi în secţia de pediatrie a spitalului judeţean de urgenţe din Slobozia, unde au fost instalate tablouri imense cu scene din cele mai cunoscute desene animate, spre încântarea copiilor, a mămicilor şi a personalului medical, care acum reuşesc mai uşor să le distragă atenţia de la suferinţa prin care trec.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.