Liceul Pedagogic Matei Basarab din Slobozia a aniversat împlinirea a 45 de ani

0

Liceul Pedagogic din Slobozia a marcat vineri împlinirea a 45 de ani de la înfiinţarea singurei instituţii cu profil pedagogic din judeţul Ialomiţa. Istoricul şcolii, transferată în 1971 de la Călăraşi la Slobozia, a fost prezentat de directoarea unităţii de învăţământ, Adriana Matache, şi completat cu mărturiile unor absolvenţi şi cadre didactice. “ Din 1996, Liceul Pedagogic a primit hramul Sfântului Nicolae, motiv pentru care în fiecare an, în luna decembrie, se sărbătoreşte ziua şcolii. La această aniversare, directorii şi unii dintre absolvenţii şcolii au primit o temă în care au scris câteva rânduri despre anii de liceu sau despre anii de la catedra liceului.” Momentul aniversar a prilejuit editarea unei reviste cu impresiile dascălilor şi elevilor de success ai Liceului Pedagogic Matei Basarab din Slobozia. Printre invitaţi s-a numărat şi preşedintele Asociaţiei Naţionale al Colegiilor şi Liceelor Pedagogice, profesor-doctor Mircea Bertea. “Sperăm ca peste 5 ani, când liceul va deveni major, să sărbătorim într-o nouă clădire, care să reprezinte ceea ce noi azi am agreat cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi se cheamă reconstrucţia liceelor pedagogice, care trebuie să aibă grădiniţă şi creşă de aplicaţie, şcoală primară şi liceu cu cel puţin două clase de învăţători –educatori şi educatori-puericultori pe nivel. Sper ca, la 50 de ani, liceul dumneavoastră va fi într-o clădire demnă de o asemenea instituţie de prestigiu.”

Oaspetele şi-a descoperit la Slobozia un coleg mai mare de la Liceul Pedagogic de la Oradea, pe profesorul Aurel Zaharia, a înmânat şi a primit diplome şi medalii aniversare.

Prezent la eveniment, primarul Adrian Mocioniu a remarcat tradiţia şi rezultatele şcolii  slobozene, pe care le consideră motive de mândrie care justifică investiţiile în educaţie: “Prioritatea mandatului meu este investiţia în educaţie, ca să putem avea rezultate bune în continuare şi să oferim avantaj copiilor noştri, mai ales celor de la Matei Basarab care vor deveni dascălii copiilor noştri, trebuie să le asigurăm condiţii foarte bune, iar investiţiile în învăţământ din partea administraţiei locale, în 2017, vor fi o prioritate.”

Fost dascăl al Liceului Pedagogic, reprezentanta Ministerului Educaţiei, Anca Petrache, a rememorat momentul de debut în învăţământ şi a mulţumit tuturor cadrelor didactice care au contribuit la formarea dascălilor : “Mă revendic de la un corp profesoral minunant. Mă uit în jur şi văd şi foşti colegi de cancelarie şi oameni care au fost diriguitori ai destinului liceului de-a lungul timpului. Mă uit la doamna Elvira Fotache şi îmi amintesc cum am păşit ca proaspăt absolvent de facultate, pe vremea acea nu-şi mai punea nimeni problema să ne asigure mentoratul didactic, şi de cum reuşea să rezolve problema profesorilor tineri, debutanţi, a celora care veneau pentru prima dată într-o cancelarie, şi nu oricare, ci a Liceului Pedagogic.” Invitaţi la evenimentul aniversar, inspectorul general şcolar, Luminiţa Barcari, şi preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Victor Moraru, au felicitat cadrele didactice şi elevii Liceului Pedagogic Matei Basarab, şi le-au urat să obţină cât mai multe rezultate foarte bune la şcoală, pe care să le fructifice în reuşite profesionale şi personale.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.