Drept la replică

4

În cadrul articolului “Liberalii din Consiliul Local Feteşti şi-au încordat muşchii împotriva a 25 de copii cu dizabilităţi”, publicat pe site-ul de ştiri locale “Gura Ialomiţei”, în data de 1 septembrie 2016, aţi supus atenţiei opiniei publice informaţia potrivit căreia toţi consilierii PNL aflaţi în opoziţie în Consiliul local Feteşti s-au abţinut de la votul proiectului prin care Consiliul Judeţean Ialomiţa intenţiona să reabiliteze o clădire în care învaţă 25 de copii care au nevoie de îngrijiri speciale, abţinere care ar fi însemnat, de fapt, un vot împotrivă.
În acest sens vă informăm respectuos, până când veţi înţelege şi dvs. că trebuie să informaţi corect cititorii dvs, că votul de abţinere al consilierilor aflaţi în opoziţie a fost corect şi bine argumentat, nicidecum împotrivă.

Grupul de consilieri PNL susţine ca locaţia dorită de Liceul Tehnologic Special “Ion Teodorescu” să fie folosită de Creşa nr. 2 pentru a asigura spaţiul necesar pentru dezvoltarea acestei instituţii de învăţământ preşcolar. Potrivit pocesului verbal de constatare al DSP Ialomiţa din data de 27.08.2014, Creşa a fost obligată să direcţioneze unii copii spre alte unităţi, întrucât se depăşea numărul de copii admişi de normative. Spaţiul este situat la etajul 1, în incinta Creşei nr. 2 – Feteşti, strada Vasile Lupu, nr. 1, în suprafaţă de 97,30 metri pătraţi. Spaţiul este impropriu pentru desfăşurarea procesului instructiv-educativ, pentru terapiile specifice, dar mai ales pentru necesităţile acestor copii cu deficienţe mintale şi locomotorii. Acesta este mic, accesul se face pe scară, neavând lift sau rampă specială care să asigure accesul la cele două săli de clasă. Copiii nu pot ieşi la aer din cauza acestor lipsuri. Părinţii şi personalul se chinuie să îi urce, zilnic, pe scări! Chiar şi controlul efectuat de OPC Ialomiţa, în data de 13.04.2016, a constatat că acest spaţiu este impropriu nevoilor acestor elevi cu cerinţe educaţionale speciale.
Aşadar, soluţia alternativă oferită de consilierii liberali de a dezvolta acest proiect într-o altă locaţie era mult mai corectă şi mai viabilă decât ceea ce voia administraţia municipală a PSD, măcar prin prisma faptului că locaţia pusă la dispoziţie se afla la parterul unei clădiri!
Dacă aţi fi avut un copil cu probleme v-ar fi convenit să-l fi urcat şi să-l fi coborât, zi de zi, la/de la etajul unei unităţi de învăţământ?
Potrivit art.5 (3) – NORME DE IGIENĂ – privind unităţile pentru protecţia, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor, “creşele nu se cuplează cu unităţile şcolare, sanitare sau de alt profil (cluburi, cămine culturale, consilii locale etc.)”, iar la art. 4 (3) prevede că “Terenul aferent unităţilor pentru protecţia, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor trebuie să permită desfăşurarea în aer liber a activităţilor copiilor şi tinerilor, asigurând pentru aceasta: a) minim 5-10 metri pătraţi pentru un copil antepreşcolar sau preşcolar”, iar aici nu au deloc. Dacă împărţim 97 de metri pătraţi cât are acest spaţiu la 25 de elevi vom constata că nu au nici măcar 4 metri pătraţi pentru un elev.
Aşadar, grupul consilierilor aflaţi în opoziţie a propus un alt spaţiu pentru că aici pot fi întrunite toate condiţiile necesare desfăşurării optime a procesului educativ al acestor copii. Problema este Consiliul Judeţean Ialomiţa care, ca de fiecare dată în ultimii 8 ani, nu vrea să investească în municipiul Feteşti decât sume modice, iar acesta ste cel mai bun exemplu pentru că acum vor să investească doar 50.000 de lei. Am propus să le acordăm un spaţiu la Creşa nr. 2 pe o perioada de 2 ani pentru a avea timp să realizeze investiţiile necesare în celălalt sediu propus de noi, dar nu au dorit. Consilierii liberali doresc extinderea şi modernizarea Creşei nr. 2 pentru copiii feteştenilor, sunt preocupaţi şi de soarta acestor copii cu deficienţe, sunt deschişi dialogului cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Ialomiţa, dar în măsura în care se vede dorinţa de a investi în municipiul Feteşti, în măsura în care se vede o deschidere reală la dialog, nu în măsura în care se impun proiecte de hotărâre pe care să le voteze orbeşte, uitând că interesul final este binele copiilor. Aceleaşi lucruri le-a susţinut şi domnul primar Gheorghe Catrinoiu, în şedinţa Consiliului local Feteşti, din aprilie 2016.
Vă mulţumim anticipat în speranţa că veţi publica dreptul nostru la replică pentru informarea cât mai corectă a cititorilor dvs.!
Cu consideraţie,
Deputat Gheorghe Tinel,
Preş. PNL Ialomiţa

4 comentarii

  1. Stau sa ma intreb cum dupa 8 ani de administatie liberala la Fetesti, abia acum s-au trezit liberalii ca nu ar ajunge spatiul pentru amaratii aia de copii. Iar “varianta” de stramutare a acestora era intr-un spatiu asemanator cu grajdurile de vite, numai ca mult mai marunt, inundabil la fiecare ploaie, respins la inspectia realizata de catre expertii Phare – TVET ca fiind in totalitate neconform cu derularea activitatilor procesului educational.

  2. Semneaza “pres. ghe tinel”. Chiar ca pres mizerabilule!!!gasiti tot felul de scuze penibile doar ca sa contrati politic, nu va pasa de copii, bolnavi si alte categorii defavorizate!!! cat timp impostorul cretinel va ramane pres pnl , mizeria, minciuna, ipocrizia vor fi cuvantul de ordine!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.