Liberalii din Consiliul Local Feteşti şi-au încordat muşchii împotriva a 25 de copii cu dizabilităţi

8

20160831_164350

Conform indicaţiilor de partid, consilierii PNL s-au opus proiectului prin care Consiliul Judeţean Ialomiţa intenţionează să reabiliteze o clădire în care învaţă 25 de copii care au nevoie de îngrijiri speciale. Prezenţi la discuţia proiectului de hotărâre, directoarea Liceului Tehnologic de la Slobozia, Mădălina Neagu, vicepreşedintele Cătălin Grigore şi preşedintele Victor Moraru au explicat că pentru investiţii însemnate într-un spaţiu de uz public este nevoie ca acesta să intre în administrarea finanţatorului: “Înţelegem că locaţia este improprie utilizării şi nu ne dorim să începem anul şcolar cu o clădire în care nu se poate învăţa, mai ales că este vorba de copii cu probleme. Ei sunt ai dumneavoastră, dar sunt şi ai noştri. La rândul nostru v-am alocat spaţii până când interesul general o solicită, iar amendamentul pe care l-aţi făcut dumneavostră, să ne daţi în administrare pe o perioadă de doar doi ani, este neviabil pentru că nimeni nu poate aloca fonduri pentru doar doi ani. Curtea de Conturi va cere explicaţii în acest sens, iar intenţia nostră este să creăm condiţii decente şi pe termen lung acestor copii”, a spus preşedintele Moraru.
În opinia taberei adverse, cedarea administrării pe o perioadă mai mare presupune că Liceul Tehnologic nu va mai părăsi clădirea, ceea ce le-ar prejudicia dreptul de a dispune asupra proprietăţii şi folosirii spaţiilor. Soluţia susţinută a fost de găsire a altui spaţiu, mai ales că, spune consilierul PNL Vasile Mitu, la parter funcţionează o creşă, în condiţiile în care acestea nu pot fi cuplate cu unităţi de alt profil. În replică, reprezentanţii actualului executiv al primăriei Feteşti au precizat că acolo nu mai funcţionează clase de creşă, ci doar două grupe pregătitoare cu adresabilitate din ce în ce mai mică. Fostul inspector şcolar general adjunct, Cătălin Grigore a explicat că aceşti copii, din învăţământul normal, au unde să meargă, mai ales că există creşe şi grădiniţe care se extind în Feteşti. Mai mult, a precizat directoarea Şcolii Speciale, este total contraindicat pentru copiii cu dizabilităţi să li se schimbe locaţia. În ciuda tuturor argumentelor, consilierii locali PNL din Feteşti s-au abţinut de la vot, ceea ce echivalează cu un vot împotrivă, iar proiectul care avea nevoie de două treimi din voturile aleşilor locali nu a fost adoptat. Culmea este că, la finalul şedinţei, liberalii au cerut să se îngroape securea războiului pentru că este contraproductiv pentru comunitate.
În consecinţa votului exprimat, cei 25 de copii cu dizabilităţi vor începe anul şcolar într-o clădire în care plouă şi are nevoie urgentă de reparaţii. Propunerea Consiliului Judeţean, prin care aloca 530 de milioane de lei vechi pentru refacerea hidroizolaţiei terasei, recompartimentarea interioară a spaţiului, montarea şi remontarea pardoselii din parchet, refacerea finisajelor pereţilor şi tavanelor, obţinerea autorizaţiei de funcţionare şi realizarea unor expertize tehnice, a fost a treia oară respinsă de liberali în actualul consiliu local.

8 comentarii

  1. Dreptul la replica publicat de dl. deputat Gheorghe Tinel dovedeste inca odata tupeul si minciuna promovata de acesti basisti cu blana de oaie…
    In primul rand, cum adica “sunt preocupati de soarta acestor copii” cand, prin actiunea lor, i-au lasat pe acestia sa invete in strada?
    El nici nu stie despre ce vorbeste.
    Nu exista nimeni cu deficiente locomotorii intre acesti tineri (cu varste intre 9 si 27 de ani care merg pe picioarele lor), ce tot ii dati cu urcatul si coboratul scarilor, si cu nevoia de lift pana la etajul I, dle Tinel ?
    Sunteti prost informat de pnl-istii din Fetesti. In locatia in care copii isi desfasurau activitatile exista clase, cabinete, etc. dar toate acestea trebuiesc renovate. De aceea s-a implicat CJ Ialomita.
    Cresa nu este “cuplata” cu nimeni, cele doua intrari sunt la capete opuse ale cladirii, copii de la cresa si ceilalti cu dizabilitati nu se intalnesc niciodata unii cu altii.
    Dar de ce sa mai lungim vorba, nici unul dintre consilierii care au votat nu au fost vreodata pe acolo, habar nu au de realitate…
    Iar conform legislatiei, voturile consilierilor care se abtin, se contabilizeaza ca impotriva, stiti asta bine dle. deputat….
    Sediul propus de pnl-isti este de fapt o cantina parasita de ani de zile, fara nici o dotare (fara incalzire, fara apa, fara WC, doar balarii si caini in curte – lasati liberi de fostul primar).
    Oricum ati intoarce-o cu replica, lumea va va judeca ca ati avut obrazul gros si ati incalcat inclusiv legea (vezi L.448/2006 – drepturile persoanelor cu handicap).

  2. in cuvintele mele era doar nervozismul dar ma intreb ce rezolva cu adevarat primaria orasului fetesti?
    copii sunt ai nostrii toti
    cine trebuie sa se ocupe de problemele lor?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.