Furturile „de sezon” în atenţia poliţiştilor

0

Şapte persoane din judeţul Ialomiţa sunt cercetate pentru furt calificat de poliţişti, după ce au fost depistate în flagrant, în cursul zilei de ieri, 8 august, în timp ce încercau să sustragă produse agricole de pe câmp.
Astfel, în jurul orei 11.10, în timp ce o echipă de siguranţă publică din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Stelnica acţiona pe raza comunei Vlădeni pe linia prevenirii şi combaterii sustragerilor de produse agricole de pe câmp, în zona terenurilor agricole ale comunei a depistat un atelaj hipo, în care se aflau două femei din localitate, în vârstă de 22, respectiv 38 de ani.
În urma controlului efectuat, în coşul atelajului au fost găsite 250 de capitole de floarea soarelui, acoperite cu iarbă cosită, despre care s-a stabilit ulterior că au fost sustrase din cultura aparţinând unei societăţi comerciale.
Aproximativ 5 ore mai târziu, o patrulă de siguranţă publică a depistat pe un câmp în apropierea comunei Făcăeni doi localnici, de 19 şi 20 de ani, care transportau cu un atelaj hipo patru saci de porumb ştiuleţi, acoperiţi de coceni.
În urma cercetărilor efectuate cu privire la provenienţa porumbului, s-a stabilit că acesta a fost sustras de pe o solă aflată în vecinătatea culturii de porumb a unuia dintre făptuitori.
Alte trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, din comuna Vlădeni, au fost depistate în jurul orei 22.30, în timp ce transportau cu un atelaj hipo 7 saci încărcaţi cu capitole de floarea soarelui, sustrase dintr-o cultură situată pe un teren agricol, pe câmp.
Conducătorul atelajului nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor, continuându-şi deplasarea în viteză către comuna Vlădeni, în scurt timp, fiind blocat.
În toate cele trei cazuri, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Reamintim faptul că la începutul acestei săptămâni la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa a fost demarată o campanie de prevenire şi combatere a sustragerilor de produse agricole de pe câmp.
Prevenirea acestui gen de faptă constituie o prioritate în perioada sezonului recoltării, cetăţenii fiind îndrumaţi să solicite sprijinul poliţiştilor aflaţi în patrulare pentru depistarea cu operativitate a infractorilor şi recuperarea bunurilor sustrase!
BULETIN INFORMATIV – Inspectoratul de Politie al Judetului IALOMIŢA
Compartimentul Relatii Publice

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.