În fiecare iarnă, drumurile devin impracticabile în Bărăgan

0

DSC_3765

În fiecare iarnă, drumurile devin impracticabile în Bărăgan, cel puţin o dată pe sezon!
Principalul inamic este vântul, care troieneşte zăpada pe carosabil şi astfel se blochează circulaţia. Deszăpezirea căilor de acces depinde atât de eficienţa firmelor care au câştigat contractul de prestări servicii, cât şi de de cantitatea de zăpadă troienită.

Autorităţile din Ialomiţa au la dispoziţie 2,5 milioane de lei pentru întreţinerea şi deszăpezirea drumurilor judeţene în iarna 2015-2016, iar astăzi este termenul de depune a ofertelor. Vicepreşedintele Consiliului judeţean, Ioan Martin, apreciază că într-o lună contractul va fi semnat.
Cum responsabilităţile sunt împărţite după categoria drumurilor, comunale, judeţene şi naţionale, în situaţii deosebite, intervenţiile primăriilor pentru scoaterea din nămeţi a maşinilor blocate pe drumurile judeţene şi naţionale nu sunt recunoscute la plată, reclamă Georgeta Ilie, primăriţa comunei Scânteia.
În Ialomiţa sunt 510 km de drumuri judeţene, iar intervenţiile de deszăpezire se fac numai după deblocarea celor naţionale. Din acest motiv, transportul public de călători este afectat, iar mai multe localităţi rămân izolate timp de câteva zile în fiecare iarnă.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.