Judeţ mic, buget mic pentru panouri solare prin programul Casa Verde

0

hrthrht

Ialomiţenii de la ţară au luat cu asalt Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului în vederea instalării de panouri solare pentru apă caldă şi pompe de căldură.

În această etapă a programului Casa Verde, Ialomiţa are la dispoziţie 817.472 de lei pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor clasice cu cele care folosesc energie regenerabilă, bugetul alocat fiind printre cele mai mici din ţară, ca urmare a numărului de locuitori ai judeţului.

„Echipamentele finanţate pentru populaţie sunt  panourile solare nepresurizate pentru care se acordă până la 3.000 lei, panourile solare presurizate pentru care se alocă până la 6.000 lei şi pompele de căldură cu un plafon de până la 8.000 de lei, mai puţin cele aer-aer”, a precizat Laurenţiu Ghiauru, directorul APM Ialomiţa.

Proiectul are mare trecere în rândul locuitorilor din mediul rural, care s-au prezentat cu dosarele pregătite gata în vederea obţinerii finanţării, însă mulţi dintre ei au fost întorşi la notariate pentru modificări în documentele prezentate. „Dosarele le-am făcut mai demult, cu două luni în urmă, dar m-a respins că la notariat m-am trecut împreună cu soţia şi acum trebuie să fac procură că mă împuterniceşte soţia…Ce ţară e asta domnule?”, se întreabă nedumerit Ştefan Neagu din Gârbovi.

Din primele estimări, în Ialomiţa ar putea beneficia în această etapă a programului Casa Verde cel mult 200 de persoane, în funcţie de instalaţiile solicitate.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.