La Feteşti a fost inaugurat un centru de recuperare pentru copiii autişti

0

La Feteşti a fost inaugurat un centru de recuperare pentru copiii autişti unde câţiva părinţi au reuşit să-i mobilizeze pe reprezentanţii comunităţii feteştene. Susţinerea pe care au primit-o din partea semenilor a readus familiilor astfel încercate, încrederea că există un viitor şi pentru copiii lor.

La centrul „LUCIA” din Feteşti vor intra pentru început în programul de terapii şi recuperare 4 băieţei cu autism. Celor patru copii le vor fi alături părinţii, terapeuţii şi voluntarii din Feteşti.

,,Ajutaţi-ne să înţelegem lumea“ este strigătul părinţilor cu copii autişti… Sanda Slobozeanu a mărturisit public cum la început nu a vrut să accepte că băieţelul ei are autism. Apoi a învăţat cum să-l ajute, iar acum copilul este clasa a cincea.

Părinţii din Ialomiţa au reuşit într-un timp relativ scurt să pună bazele unei asociaţii care la un an de la înfiinţare a primit şi acreditare, ceea ce îi va ajuta în obţinerea de fonduri pentru finanţarea terapiei de recuperare. Laurenţiu Baba este unul dintre părinţii fondatori şi speră să reuşească să înfiinţeze un centru similar şi la Urziceni. Alături de copiii cu autism este şi preotul Neagu Iliescu de la Biserica din vecinătatea centrului.

Unul dintre voluntarii anunţaţi ai centrului “LUCIA”, este deputatul liberal din colegiul unu Feteşti, Cristina Pocora. Parlamentarul ialomiţean a adus daruri copiilor şi şi-a propus ca măcar o  oră pe lună să-i ajute pe părinţi şi terapeuţi în munca de recuperare a micuţilor.

La acest moment, în Ialomiţa sunt diagnosticaţi 43 de copii cu autism. Există însă şi părinţi reticenţi în declararea copiilor bolnavi, ceea ce le înrăutăţeşte evoluţia.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.