Klagenfurt nu, Ghencea da

0

UEFA a respins ieri solicitarea campioanei României la fotbal, Unirea Urziceni, de a disputa partidele de pe teren propriu din Liga Campionilor la Klagenfurt. Forul fotbalistic european a motivat decizia prin regulamentul de organizare a competiţiilor intercluburi, care este fără echivoc în privinţa locului de desfăşurare a partidelor.

Două sunt situaţiile în care o echipă poate juca partidele din competiţiile europene intercluburi, în afara graniţelor ţării pe care o reprezintă. Una dintre ele este aceea în care în ţara respectivă nu există nici o arenă omologată de UEFA pentru competiţia respectivă, o alta este un caz de forţă majoră, mai exact situaţia în care pe teritoriul ţării se desfăşoară un conflict armat care ar putea pune să împiedice desfăşurarea în siguranţă a jocurilor. Cum Unirea nu se încadrează în nici una dintre situaţii, va trebui să dispute meciurile în România.

Dan Petrescu a declarat înainte de plecarea în Scoţia că, în urma refuzului UEFA, singura alegere posibilă între Cluj şi Bucureşti este arena din bulevardul Ghencea.

Robert Viorel  Dinca

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.