Klagenfurt nu, Ghencea da

0

UEFA a respins ieri solicitarea campioanei României la fotbal, Unirea Urziceni, de a disputa partidele de pe teren propriu din Liga Campionilor la Klagenfurt. Forul fotbalistic european a motivat decizia prin regulamentul de organizare a competiţiilor intercluburi, care este fără echivoc în privinţa locului de desfăşurare a partidelor.

Două sunt situaţiile în care o echipă poate juca partidele din competiţiile europene intercluburi, în afara graniţelor ţării pe care o reprezintă. Una dintre ele este aceea în care în ţara respectivă nu există nici o arenă omologată de UEFA pentru competiţia respectivă, o alta este un caz de forţă majoră, mai exact situaţia în care pe teritoriul ţării se desfăşoară un conflict armat care ar putea pune să împiedice desfăşurarea în siguranţă a jocurilor. Cum Unirea nu se încadrează în nici una dintre situaţii, va trebui să dispute meciurile în România.

Dan Petrescu a declarat înainte de plecarea în Scoţia că, în urma refuzului UEFA, singura alegere posibilă între Cluj şi Bucureşti este arena din bulevardul Ghencea.

Robert Viorel  Dinca

Lăsați un mesaj