Liber la împrumut prin Trezorerie pentru administraţiile locale cu proiecte europene în derulare

0

DSC03809

Guvernul României a adoptat măsura propusă de deputatul Marian Neacşu privind finanţarea proiectelor cu risc de neimplementare, derulate din fonduri europene.
Parlamentarul din Colegiul 2 Slobozia transmite printr-un comunicat de presă că această soluţie va salva proiectele care, din motive obiective, vor depăşi termenul final de execuţie, prelungit până la 30 iunie 2016.
_DSC8331„Încă din februarie am atras atenția, printr-o interpelare, Ministrului Finanțelor Publice, precum și Ministrului Dezvoltării și Administrației Publice, despre faptul că România este pe cale să piardă 2 miliarde de euro, dacă va trebui să se restituie sumele acordate din fondurile Uniunii Europene pentru proiectele de investiții – derulate în cadrul A.M.P.O.R. – care nu se finalizează până în luna iunie a acestui an. Săptămâna trecută, în ziua de 14 martie, am discutat despre această problemă cu Secretarul de stat Cezar Soare, care a fost special trimis la Camera Deputaților de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar miercuri, 23 martie a.c., Guvernul a aprobat Ordonanța de urgență privind unele măsuri financiare în vederea finalizării proiectelor finanțate din fondurile Uniunii Europene aferente perioadei de programare 2007-2013 și modificarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.”
DSC03811În baza acestei Ordonanțe, beneficiarii proiectelor – autorități locale și asociații de dezvoltare intercomunitară – pot să solicite împrumuturi de trezorerie pentru finanțarea investiţiilor.
În ceea ce privește proiectul de modernizare a Pieței Revoluției din Slobozia, deputatul Marian Neacşu apreciază că principala vină aparține constructorului, care a cauzat întârzierea proiectului și riscul de depășire a termenului de finalizare, cu toate că autoritățile centrale și mai ales cele locale au pus la dispoziție toate resursele financiare necesare.
Primăria are acum posibilitatea să depună cerere pentru un împrumut din trezorerie pentru cofinanțarea proiectului, şi din nou depinde de constructor data finalizării lucrărilor de modernizare din centrul Sloboziei.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.