Cine e împotriva „generalului“ e derbedeu! Inspectoratul Şcolar, moşia lui Stavăr

0

Culmea „prieteniei”  dintre inspectorul general şcolar Ilie Stavăr şi noi, Vlad Curte-Frăţilă şi Cătălin Frangulea, redactori ai ziarelor Tribuna Ialomiţei şi Jurnalul de Ialomiţa, a fost atinsă în ziua de marţi, 10 noiembrie, într-o vizită la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Deranjat pentru că, în mai multe rânduri, „generalul” a fost criticat pentru deciziile sale, de cele mai multe ori injuste, decizii pe care le ia de când este la conducerea instituţiei, Stavăr a preferat „silenzio stampa” în locul unei discuţii libere, sincere şi, mai mult decât, ne-a arătat uşa amândurora, catalogându-ne drept derbedei. Regretăm faptul că bieţii portari nu au scăpat de furia inspectorului, fiind chemaţi la ordine, pentru faptul că ne-au lăsat să intrăm, fără să ni se ia seriile de buletin. Atitudinea cu iz comunist primită din partea lui Ilie Stavăr a fost dovada că sediul IŞJ Ialomiţa s-a transformat în moşia acestui individ cocoţat în vârful învăţământului ialomiţean. Motivul pentru care am fost trataţi în acest fel este, cu siguranţă, faptul că am mediatizat faptele sale, mai mult sau mai puţin „bune”. Am fi, de altfel, foarte bine primiţi, dacă am scrie doar cât de  evoluat este învăţământul ialomiţean şi, mai ales, de când domnia sa este la conducere. Atâta timp cât nu avem prea multe lucruri de lăudat la IŞJ Ialomiţa, nu vom scrie nimic de bine. Nu pentru că nu vrem, ci pentru că nu avem ce, realmente. Totodată, ţinem să îl informăm pe domnia sa, că nu suntem nicidecum îndemnaţi politic, nici unul dintre noi neavând tangenţe cu vreun partid politic, în momentul de faţă; mai mult decât atât, atât eu, cât şi colegul meu, Cătălin Frangulea am „cochetat” în liceu cu partidul în care este şi domnia sa. Acum, însă, suntem neutri din punct de vedere politic şi nimeni nu scapă de „ochii presei”, indiferent de partidul din care face parte. De altfel, poate domnia sa nu cunoaşte importanţa presei în societate, presa fiind „liantul” dintre oamenii politici, oamenii publici, oamenii aflaţi la conducere şi clasa oamenilor de rând, oameni care pot influenţa inclusiv faptul dacă domnia sa va mai fi sau nu „general” şi după prezidenţiale.

Ţinem să amintim că, inspector general fiind, a mutat după bunul plac directorii şcolilor. A dat jos oameni cu carte, apolitici, de la conducerea şcolilor şi a pus la conducere oameni politici, directori politici, din acelaşi partid cu domnia sa. Exemple: Fierbinţi, Gura Ialomiţei şi putem spune şi CNMV. Mai mult decât atât, joaca cu microbuzele şcolare. Vă întrebăm, sincer, domnule inspector general, puteţi oare umple un gol lăsând alt gol? Puteţi lăsa copiii de la Gura Ialomiţei şi Luciu să meargă pe jos, iar cei din alte comune să aibă câte două microbuze?

Dacă tot v-aţi învăţat să trimiteţi sesizări şi să primiţi sesizări din partea directorilor PDL, de ce nu trimiteţi o scrisoare şi preşedintelui României, căruia să-i spuneţi că aveţi cu adevărat o problemă cu transportul copiilor. 5-6 microbuze în plus ar rezolva problema. Iar legat de politizarea învăţământului, este o mare greşeală, întrucât avem nevoie, într-o ţară atât de politizată, de oameni profesionişti, oameni „ai cărţii”, care să pună umărul la revigorarea învăţământului ialomiţean, aflat în impas, ca dovadă fiind rezultatele de la BAC, de anul acesta, rezultate foarte slabe, dar şi numărul mare de absenţe, fapt care denotă interesul scăzut pentru al elevilor pentru carte. Banii pe care dumneavoastră doriţi să îi investiţi în campusul şcolar de la Bărbuleşti ar putea fi investiţi în alte proiecte, mult mai necesare, ca de exemplu dotarea cu noi microbuze şi reabilitarea şcolilor aflate în paragină sau continuarea lucrărilor la şcolile lăsate de izbelişte. Nu cu mult timp în urmă, directorul CNMV Slobozia, Paul Frâncu, se plângea că nu are posibilitatea să doteze sala de sport cu un boiler, pentru ca elevii celui mai prestigios liceu din judeţ să poată avea apă caldă. Pe dânsul l-aţi ascultat? Sau doar atunci când l-aţi numit director, grăbindu-vă să îl „sifonaţi” la MECI pe Vitalie Buzu? Şi aş vrea să vă mai spunem ceva, tot noi, derbedeii de la Tribuna şi Jurnalul de Ialomiţa: în locul unei transparenţe a instituţiei pe care o conduceţi, aţi preferat să închideţi uşile presei. Nu ne supărăm, pentru că noi tot vom afla, la fel şi ceea ce faceţi bine, dar şi ceea ce faceţi rău în învăţământul ialomiţean. Şi vrem să vă mai spunem ceva: puterea este efemeră, trecătoare, mai ales în cazul dumneavoastră. Nu s-a înfiinţat IŞJ cu Stavăr la conducere, nici nu va „muri“ IŞJ Ialomiţa, dacă veţi pleca; sunteţi doar un inspector general trecător, ameninţat de apartenenţa politică. Ea este cea care v-a suit în vârful piramidei învăţământului, ea vă poate da şi jos. Puterea dumneavoastră este efemeră, vă repet, a noastră, nu!

Vlad Curte-Frăţilă, Jurnalul de Ialomita

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.