Neacşu, printre cei 21 de deputaţi care şi-au angajat rudele la cabinetul parlamentar

17

Consilier, şef de cabinet, expert, referent sau şofer – orice funcţie ţi se poate potrivi dacă eşti fiu, fiică sau soţie de parlamentar care caută consilieri. 21 de deputaţi, din aproape toate partidele, şi-au angajat rudele la birourile parlamentare
21 de deputaţi şi-au angajat rudele în cadrul cabinetelor parlamentare, o arată un document prezentat, ieri, de agenţia NewsIn. Agenţia publică o listă cu nume de deputaţi care au apelat la serviciile soţiei, soţului sau fiicei la cabinet.
Aceştia sunt: slobozeanul Marian Neacşu, Ioan Cindrea, Sonia-Maria Drăghici, Ghiorghe Vasile Glica, Mircea Grosaru, Stelică Iacob Strugaru, Miron Ignat, Luminiţa Iordache, Kerekes Karoly, Longher Ghervazen, Mate Andras Levente, Merka Adrian-Miroslav, Niculae Mircovici, Oana Niculescu-Mizil, Pal Arpad, Palfi Mozes-Zoltan, Florin Costin Pâslaru, Peto Csila-Maria, Mihai Radan, Neculai Rebenciuc şi Ioan Timiş.
Senatul a refuzat să dea o listă similară.
Deşi legea nu prevede nici o interdicţie în ceea ce priveşte remunerarea rudelor parlamentarilor prin intermediul bugetelor de care dispun aleşii, rămâne, totuşi, problema morală.  Aşadar, deputatul PSD din Colegiul II Slobozia, Marian Neacşu a angajat-o ca referent pe Neacşu Cristina Monica, iar pentru ea şi pentru încă o persoană angajată deputatul a alocat 4.228 de lei.

Neacşu, number One la cheltuieli

Acum înţelegem de ce Neacşu este pe primul loc la cheltuieli, dintre parlamentarii ialomiţeni, de când a ajuns deputat. Nu a fost lună din cei doi ani de mandat în care Neacşu să nu aibă cheltuieli cu mult peste Pocora, Tinel şi Dan Mircea Popescu. Numai în luna februarie, ultima lună făcută publică de Camera Deputaţilor, în ceea ce priveşte cheltuielile deputaţilor, Neacşu are peste 7000 ron în plus faţă de cel mai econom deputat, Tinel Gheorghe.
„Buba” o reprezintă chiria la hotel, despre care am mai discutat şi nu mai merită menţionat. Aşadar, detaliat, Marian Neacşu a „păpat” pe luna februarie 2010, fix 26.162 ron, dintre care 16.371 ron cheltuieli personale şi 9791 de lei pentru biroul de parlamentar din teritoriu. Famelie mare, domnu‘ deputat, nu-i aşa? După buget, coane!


Vlad Curte Frăţilă – Jurnalul de Ialomita

17 comentarii

 1. Dumnezeule, nu e vorba de tipul laudat si promovat (rima voita) de mass-media c-a organizat un simpozion de afaceri, la Slobozia? Cand zic eu, mereu, (rima voita) ca sociali-democratii din RO sunt social-democrati pentru ei si neamurile lor, spuneti c-as fi pd-l-ist!

 2. esti doar ____ mike, sau rau intentionat. care e legatura cu simpozionul? v-ati intrebat voi ce ati fi facut daca erati in locul deputatului Neacsu, in conditii similare?! Ati fi ratat ocazia sa va angajati odrasla?! eu spun ca NU. Dar de ipocriti e plina lumea. Nu spun ca e etic, dar nici crima nu e…

 3. Pentru lili: pai in articolul de mai sus nu apare numele lui panturu, ce subiect evit? Ca de obicei, logica feminina, cu sensibilitati psd-iste, e sublima…Lili, mama, tie ti-ar trebui de urgenta un comunicat de la Biroul parlamentarului Panturu, cu specificatia ca ar trebui sa fii obligata si sa-l inveti pe, deasupra! A, si inca ceva: nu sunt un fan al d-lui panturu!

 4. Pentru none: taticu, stii mata cati parlamentari are judetul Ialomita? Si pe urma, ca se ne arati cat de tare esti, spune-ne si noua cati dintre ei, in afara de dl. neacsu, si-au angataj rudele? Rau intentionat esti tu, iar la intrebarea ce-as fi facut eu sau altii in locul deputatului neacsu raspund: ce au facut pana acum ceilalti parlamentari de Ialomita: nu (mi)-as angaja rudele, nici macar alea prin alianta…si revin la ideea mea de baza: ca sa depaseasca criza RO trebuie sa aiba un numar minim de bugetari= indivizi mult mai multi decat in Polonia si mult, mult mai putin eficienti decat in Germania si Japonia, tari pe care trebuie sa le avem drept exemplu. Daca va creste TVA-ul si Cota Unica de Impozitare lovite vor fi tot firmele private, nu bugetarii pe cari ii platim cu bani imprumutati de la FMI, pe care RO va trebui sa-i returneze cu dobanda. Guvernul boc trebuie sa micsoreze cat mai repede si cat mai drastic numarul de bugetari! Inchei cu o ultima intrebare pentru none: din ce categorie sociala face parte angajatul la un birou parlamentar?

 5. mike, ca intotdeauna esti deplasat. putin deraiat, ca metroul de aseara. poate ar trebuii sa te preocupe si niste probleme serioase, in afara de a ne explica cat de pdl-ist esti minunatia ta.

  daca era psd-ul la putere si faceau ei “studiul” asta maret, pun pariu ca voi erati in capu’ listei.
  asa ca, vorbeste cu colegii tai, sa ne lase in pace cu manipulari d’astea.

  rog a nu se intelege ca aprob in vreun fel marlaniile “domnului” neacsu ( cu “n” mic ). de altfel poate asta e si unul din motivele pt care celebrii nostrii parlamentari inexistenti sunt atat de bine informati in ale legii.
  pe aceasta cale tin sa multumesc conducerii ca ne-a dezvaluit una dintre manevrele prin care domniile lor isi rotunjesc veniturile. eu astept insa adevaratele manevre, nu gainariile astea mici.
  poate zilele astea ne mai da o stenograma trunchiata de undeva, sa nu ne plictisim.

 6. scuze mike, insa daca e sa ne exprimam o opinie aici, unde suntem cativa, macar sa fie la obiect, sau macar nu pe fata a unui membru de partid.
  aveti sedinte de partid unde sa va varsati ofu’.

 7. te cred, insa nu inteleg ardoarea cu care iei partea unor oameni care nu au nici o logica in gandire, si fac totul in interes personal.
  asa au facut si cei dinaintea lor, de asta suntem azi in situatia de a nu avea nici de unde bea apa, asa fac si astia de acum.

  fiecare e cu stilul lui, trasatura comuna e ca-i doare la basca de noi.

  tie ti-o merge bine azi, insa crede-ma, celorlati nu le e asa bine, si eu m-am saturat de saracia asta cronica, indusa de niste pacalici.

 8. Bineinteles ca domnul Vlad Curte Fratila nu spune cati bani papa PDL-ul. Uitati si de ce:
  ” Jurnalist, prim-vicepreşedinte al OT PDL Ialomiţa

  Pentru funcţiile de prim-vicepreşedinţi şi-au depus candidaturile Vlad Curte Frăţilă şi Marin Elena Monalisa. În ceea ce-l priveşte pe Vlad, acesta lucrează în mass-media locală, este jurnalist şi, mai nou, tânăr politician (…) Mă bucur că mă aflu acum lângă voi. Chiar nu mă aşteptam să fie atât de multe persoane. Valoarea partidului este incontestabilă. Mă bucur că sunt alături de dumneavoastră şi de organizaţia de seniori, o parte din ea… Am puţine emoţii, îmi cer scuze… Nu am vrut să-mi fac un discurs. Am vrut să fiu aici, alături de voi, şi cu siguranţă că voi fi şi în anii care vor urma, mai ales în 2012 când vor urma alegerile, iar partidul va trebui să crească pentru a putea anihila forţa roşie”, a spus Vlad în scurtul său speech. „Pentru cei care nu ştiu, Vlad este jurnalist şi nu vreau să vedeţi cât tupeu are. Acum este plin emoţii. Eu mă bucur că este alături de noi şi îi doresc succes”, a precizat Cazacu, completat fiind de Tinel, în stilu-i de-acum caracteristic, “Aşa de bine m-am simţit când l-am văzut aici, vai, nici nu vă-nchipuiţi. Mă gândesc ce ar fi dacă aş vedea-o şi pe Andreea Creţulescu aici. Să vină să ţină un speech aici în faţă. Succes Vlade, aşteptăm experinţa ta jurnalistică şi politică. Ştii ce ne doare, ştii unde doare societatea românească. Multă baftă”.
  Succes îi urăm şi noi, colegii, care îi promitem că vom fi cu ochii pe el, să-l vedem cum creşte pe acest tărâm nu foarte cunoscut lui, decât prin “ochi de jurnalist”.

  link-ul: http://realitatea-ialomiteana.blogspot.com/2011/03/marian-croitoru-noul-presedinte-al-ot.html

 9. e total nefiresc ca un jurnalist sa aiba o functie de partid, dar e mai ales problema publicatiei la care lucreaza. iar autoarea articolului este in aceeasi culpa, numai ca ativeaza la unpr… e o tema de dezbatere!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.