Fostul director al AJVPS Ialomiţa, Marius Dumitrescu, a cumpărat din banii asociaţiei prezervative… pentru iepuri

1

FLR_6687

Acum câteva luni, în înteriorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Ialomiţa a izbucnit un scandal monstru ce părea să nu se mai termine. Motivul este acela că mai mulţi membri vânători s-au hotărât că directorul asociaţiei, Marius Dumitrescu, trebuie schimbat din funcţie pentru abaterile disciplinare, sau chiar penale ar spune unii, pe care le-a făcut de când a preluat conducerea. Evident, ca orice om ajuns într-o funcţie, Dumitrescu avea un grup de susţinători şi astfel asociaţia s-a împărţit în două tabere: cei care îl susţin şi cei care îl doreau schimbat din funcţie. De aici, a început şi scandalul, iar la toate adunările generale care au urmat s-a lăsat de fiecare dată cu huiduieli, ţipete şi vorbe „dulci”.
Acuzaţiile pe care membrii vănători i le-au adus directorului au fost preluat şi întărite şi de către directorul Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, Neculai Şelaru. La baza afirmaţiilor directorului AGVPS stau raportul preşedintelui AJVPS Ialomiţa privind activitatea directorului filialei, cât şi raportul comisiei de cercetare disciplinară. Din aceste două rapoarte au reieşit o serie de abuzuri săvârşite de directorul Dumitrescu: consumuri exagerate de muniţie de vânătoare, preluată în cantităţi nelegale din magazinele Asociaţiei şi încercarea de scădere nejustificată şi frauduloasă a acesteia din gestiunea sa, fără justificare plauzibilă şi fără respectarea procedurilor legale. Numai această afacere ascunde un prejudiciu concret adus Asociaţiei, de peste 110 milioane lei. Fapta, precum şi documentele atipice de scădere a muniţiei, sunt deja verificate de organele competente de cercetare penală.
De asemenea, tot din cele două rapoarte au fost scoase în evidenţă o serie de deconturi nejustificate, unele bănuite a fi chiar fictive.
Pe perioada cercetării disciplinare, Dumitrescu a fost suspendat din funcţie, însă în tot acest timp nu a putut sta deoparte, continuând să încalce statutul Asociaţiei. Totuşi, în baza raportului de cercetare disciplinară, membrii consiliului de administraţie au decis desfacerea contractului de muncă al directorului AJVPS Ialomiţa, pentru ce altceva decât din motive disciplinare. Acest lucru s-a întâmplat în data de 18 iunie, după care a urmat o Adunare Generală a membrilor AJVPS Ialomiţa, în cadrul căreia s-a luat act de încetarea mandatului lui Dumitrescu.
Directorul Dumitrescu a îmbunătăţit calitatea vieţii sexuale animalelor din fondurile de vânătoare
Totuşi, din informaţiile noastre, Dumitrescu nu a fost băiat chiar aşa de rău. A făcut şi fapte bune. De exemplu, acesta a contribuit la îmbunătăţirea calităţii vieţii sexuale a iepurilor de pe fondurile de vânătoare. Pentru că tot mai multe iepuroaice se văitau că rămân gestante, Dumitrescu a achiziţionat din banii asociaţiei prezervative şi le-a distribuit iepurilor. Probabil acesta este şi motivul de ce acum pe fondurile de vânătoare nu se mai găsesc şoşoi. Tot la capitolul îmbunătăţirea vieţii animalelor din fondurile de vânătoare, Dumitrescu a dat o mână de ajutor şi mistreţilor să îşi albească colţii. La aceeaşi dată când a achiziţionat prezervativele pentru iepuri, Dumitrescu a cumpărat şi pasta de dinţi şi periuţă de dinţi pentru albirea colţilor mistreţilor. Acum nu ştim cât de uşor au trecut mistreţii peste faptul că periuţele aveau perii din părul rudelor mai domesticite. Însă, de atunci, nu a fost braconier care să nu se laude cu ce colţi albi şi sănătoşi a recoltat pe post de trofeu de la mistreţii doborâţi pe fondurile de vânătoare din Ialomiţa.
Un al treilea exemplu de îmbunătăţire a calităţii vieţii animalelor şi promitem că este ultimul, este binele făcut de Dumitrescu cerbilor. Directorul AJVPS le-a dat o mână de ajutor cerbilor să impresioneze căprioare tinere, astfel încât împerecherile de toamnă să fie mult mai prolifice. În acest sens, le-a cumpărat apă de gură, nu spunem marca pentru a nu face reclamă ascunsă. Astfel, având un miros proaspăt în gură şi fără urmă de verdeaţă printre dinţi, cerbii devin irezistibili pentru căprioare şi, uite aşa, Dumitrescu a făcut exact ce scria în fişa postului, a sprijinit popularea fondurilor de vânătoare. Restul cumpărăturilor credem că au fost pentru protocolul AJVPS.
Dacă nu ne credeţi pe cuvânt că Dumitrescu a făcut toate aceste lucruri, aveţi ataşat faximilul cu factura de achiziţii emisă pe numele, şi plătită din banii, AJVPS Ialomiţa. Ştim, nu se vede cumpărătorul. Însă, dacă verificaţi codul fiscal interogându-l pe amicul goagăl, vorba lui Marean, se vor confirma cele spuse de către noi. Ca să nu mai vorbim că factura poartă în două locuri semnătura „maestrului” vânător, Marius Dumitrescu.
Cătălin Frangulea, Jurnalul de Ialomita

1 comentariu

  1. Pleacă omul lui Ciuperca vine omul lui Ciuperca.Niță Nicușor,șervețelul mafiei silvice județene psd-ciuperca-tatoi a primit ordin de la stăpânii săi sa-si depuna candidatura.sub autoritatea lui checiu Sorin se teme sa mai fure.pt mai multe detalii pe mail silvae_s@yahoo.ro(com)

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.