Muncitorul care a murit prins sub stâlpul de înaltă tensiune efectua o lucrare ce trebuia să fie executată de anul trecut

0

DSCF4012

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Moara Vlăsiei a decedat, iar altul în vârstă de 34 ani, din Slobozia, a fost rănit, după ce un stâlp al unei reţele de înaltă tensiune, pe care aceştia erau urcaţi pentru efectuarea unor lucrări, s-a prăbuşit. Evenimentul s-a produs luni, în jurul orei 11.40, în zona localităţii Ograda, pe câmp, iar în momentul căderii, bărbatul de 42 de ani a fost prins sub structura metalică. La faţa locului s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor calificat SMURD. Până la sosirea acestora, bărbatul de 42 de ani a fost scos de către colegii aflaţi în zonă, inconştient, iar cel de 34 de ani era conştient, fiind preluat de paramedici şi transportat la spital. Echipajul de prim ajutor calificat SMURD şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean au început manevrele de resuscitare, însă după mai bine de 40 de minute, bărbatul a fost declarat decedat.
Din primele cercetări a rezultat că accidentul de muncă s-a produs în timp ce muncitorii unei firme din Bucureşti schimbau ancorele stâlpului respectiv. Stâlpul respectiv fusese prins în reparaţii de anul trecut, din iarnă, însă, din cauza vremii nefavorabile lucrările au fost amânate până acum. Ancorele stâlpului care s-a prăbuşit erau unele provizorii şi trebuiau schimbate. Deşi stâlpul a fost totuşi asigurat pentru evitarea unei astfel de nenorociri, din motive necunoscute încă, acesta s-a prăbuşit şi a prins sub greutate pe unul dintre cei doi muncitori care erau ancoraţi de el. Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a deschis o anchetă în acest sens, urmând a se stabili exact care au fost condiţiile care au dus la moartea unui om nevinovat şi cine va răspunde pentru aceasta.
Cătălin Frangulea

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.