Primarul Stoica se declară mulţumit de ritmul lucrărilor de extindere a sistemului de canalizare din cartierul tinerilor

0

canalizarea cartier tineri (2)

În urmă cu o lună de zile, în cartierul de tineri din municipiul Slobozia au fost demarate lucrările pentru extinderea sistemului de canalizare. Lucrarea a fost scoasă la licitaţie electronică pe SEAP, iar câştigătorul a fost, din fericire, o firmă din municipiul Slobozia. Firma Concivic SRL a fost ofertantul care a oferit cel mai mic preţ pentru executarea lucrărilor conform caietului de sarcini. Potrivit contractului semnat între primărie şi executant, lucrările ar trebui să fie finalizate în 18 luni, preţul acestora fiind de aproximativ 40 de miliarde lei vechi. Municipalitatea are toată suma necesară, astfel că executantul îşi poate primi banii mult mai rapid dacă finalizează lucrarea înainte de termenul de execuţie de 18 luni prevăzut în contract.
Potrivit primarului Alexandru Stoica, acesta este foarte fericit că licitaţia a fost câştigată de firma Concivic, întrucât până acum a demonstrat că este o firmă serioasă şi lucrările se fac într-un ritm alert. Astfel, în momentul de faţă, lucrările la sistemul de canalizare din cartierul de tineri se fac de către trei echipe, care lucrează fiecare în zonă diferită, fiind foarte avansate. Ca exemplu, edilul ne-a declarat că, lucrările executate de firma Concivic într-o singură săptămână, ar fi fost făcute într-o lună de către o altă firmă care a avut în trecut contracte cu primăria.
„După cum se poate observa, lucrările la sistemul de canalizare din cartierul tineretului sunt avansate, în fiecare zi apropiindu-se tot mai mult de finalizare. Mă bucură enorm că lucrarea a fost câştigată de firma Concivic. Am două motive de bucurie. Unul este acela că o parte din banii plătiţi pentru această lucrare se întorc la bugetul local sub forma taxelor şi impozitelor, iar cel de-al doilea este seriozitatea. Nu o spun pentru că este o firmă de la noi, ci pentru că aşa este. După cum puteţi vedea, în cartier sunt pe trei echipe de lucru, fiecare echipă pe câte o stradă, iar ritmul lor este unul alert. De dimineaţa până seara nu stau deloc. Ceea ce fac oamenii ăştia într-o săptămână, TMUCB-ul ar fi realizat într-o lună. Mai mult decât atât, seriozitatea firmei Concivic s-a putut observa de la construcţia ANL-urilor de pe strada Nordului. Tot ei au câştigat licitaţia pentru acele blocuri şi nu am avut probleme în calitatea lucrărilor şi a termenului de execuţie. Din contră, au terminat înainte de termen şi cred că aşa se va întâmpla şi în cazul de faţă”, ne-a declarat primarul Alexandru Stoica.
Cătălin Frangulea

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.