Gigi Piticu şi gărzile sale, „miluiţi“ cu câte 4 ani de puşcărie

3

Vineri, 23 aprilie a.c., cei patru membri ai clanului „Piticu-Frusin”, încarceraţi în data de 29 mai 2009, şi-au primit pedepsele de la Judecătoria Slobozia, fiecare fiind „mângâiat” cu câte 4 ani de detenţie, perioadă din care se vor deduce lunile în care au fost arestaţi şi cercetaţi. Astfel, membrii clanului au omorât în bătaie un fost coleg de celulă de-al lui Toma Gheorghe, zis Gigi Piticu, din primul său „sejur” în puşcărie, până l-au lăsat lat într-o baltă de sânge. Încadraţi de poliţiştii ialomiţeni la săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, în cele din urmă, procurorii sau procurorul au decis ca interlopii trebuie cercetaţi pentru infracţiuni mai soft, ca vătămare corporală gravă şi tulburarea liniştii publice. Prin urmare, prin acordarea celor 4 ani de închisoare, din care se vor deduce cele 11 luni de arest, justiţia slobozeană a făcut „dreptate”! Un fleac, i-au mângâiat doar!

Cu delicateţe, la pedepse „la xerox”

Iată pedepsele culese din minuta scrisă de judecător:
1. Judecătoria Slobozia condamnă pe inculpatul Toma Gheorghe, la pedeapsa de 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la vătămare corporală gravă. În baza art. 86 alin.1, din OUG 195/2002 cu aplicarea art. 37 lit. b, Cod Penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de un an şi 6 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, fără a avea permis de conducere. În baza art. 33 lit.a şi lit. b, Cod Penal, inculpatul Toma Gheorghe urmează a executa pedeapsa cea mai grea, de 4 ani de închisoare. Din pedeapsa de 4 ani, se va deduce perioada cât acesta a fost arestat.
2. Condamnă pe inculpatul Toma Petre, la pedeapsa de 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă. În baza art. 321 alin 1Cod Penal cu aplicarea art. 75 lit a, Cod Penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. În baza art. 33 lit.a şi lit. b, Cod Penal, inculpatul Toma Petre urmează a executa pedeapsa cea mai grea, de 4 ani de închisoare. Din pedeapsa de 4 ani, se va deduce perioada cât acesta a fost arestat.
3. Condamnă pe inculpatul Zăgan Marian la pedeapsa de 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă. În baza art. 321 alin 1Cod Penal cu aplicarea art. 75 lit a, Cod Penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. În baza art. 33 lit.a şi lit. b, Cod Penal, inculpatul Zăgan Marian urmează a executa pedeapsa cea mai grea, de 4 ani de închisoare. Din pedeapsa de 4 ani, se va deduce perioada cât acesta a fost arestat.
4. Condamnă pe inculpatul Roşu Ştefăniţă la pedeapsa de 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă. În baza art. 321 alin 1Cod Penal cu aplicarea art. 75 lit. a, Cod Penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. În baza art. 33 lit. a şi lit. b, Cod Penal, inculpatul Roşu Ştefăniţă urmează a executa pedeapsa cea mai grea, de 4 ani de închisoare. Din pedeapsa de 4 ani, se va deduce perioada cât acesta a fost arestat.
5. Condamnă pe inculpatul Panglică Georgian la pedeapsa de 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă. În baza art. 321 alin 1 Cod Penal cu aplicarea art. 75 lit. a, Cod Penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. În baza art. 33 lit. a şi lit. b, Cod Penal, inculpatul Panglică Georgian urmează a executa pedeapsa cea mai grea, de 4 ani de închisoare. Din pedeapsa de 4 ani, se va deduce perioada cât acesta a fost arestat.”

Parchetul de pe lângă Judecătorie a făcut apel

După pronunţarea sentinţei Judecătoriei Slobozia, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia au făcut apel la Tribunalul Ialomiţa. Motivele pe care le-au invocat procurorii, pentru acest caz, au fost netemeinicia deciziei legate de cuantumul pedepselor şi nelegalitatea în ceea ce priveşte laturile civile, fiind respinse cererile părţilor civile, mai exact Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia şi Spitalul „Bogdan Baltazar”, unde a fost internat partea vătămată, Ghiţă Adrian zis „Buş”. Prin urmare, apelul a fost deja înaintat, iar dosarul va ajunge la Tribunal.
Elena Georgescu – Jurnalul de Ialomita

3 comentarii

  1. anka eu cred ca esti femeia lor de munk.pai asa oameni trebuie sa stea acolo unde le e locul.astia nu merita sa vada nici lumina.gugu cica are nevoie de ei.cum?ai ceva femeii?offf cata prostime in tara asta!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.