La începutul lunii iulie, Judecătoria Slobozia se va muta în fostul sediu Credit Bank

0

La sfârşitul lunii aprilie a.c. a avut licitaţia privind găsirea unui spaţiu temporar pentru Judecătoria Slobozia, cât timp vor avea loc lucrările de renovare şi consolidare a vechii clădiri aflată pe Bulevardul Cosminului. Aşadar, în urma licitaţiei, câştigător a ieşit firma care a oferit fostul sediu al Credit Bank, de pe Bulevardul Matei Basarab, din imediata apropiere a Mănăstirii „Sfinţii Voievozi”, sediu suficient de mare pentru ca Judecătoria Slobozia să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii optime. Perioada pentru care s-a decis mutarea instanţei municipale este de 15 luni, suprafaţa închiriată fiind de 1200 de mp utili. Preţul pe metru pătrat util închiriat a fost undeva la 3-3,5 euro.

Tribunalul Ialomiţa s-a mutat din martie

Pe data de 7 decembrie 2009, a avut loc licitaţia în urma căreia s-a stabilit locaţia în care îşi va desfăşura activitatea Tribunalul Ialomiţa pentru următoarele 18 luni. Cele două firme candidate pentru găzduirea Tribunalului au fost cele care au ofertat sediul Credit Bank de pe Bulevardul Matei Basarab, în imediata vecinătate a Mănăstirii „Sfinţii Voievozi”, şi respectiv clădirea Consirom, de pe Strada Gării, cea care, de altfel, a şi câştigat licitaţia. Cele două oferte au fost: 170.000 euro, sumă cerută de proprietarul fostului sediu Credit Bank, respectiv 90.000 de euro – sumă ofertată de proprietarul sediului Consirom. Întrucât primul dosar nu a fost complet şi suma cerută era mult prea mare pentru bugetul justiţiei ialomiţene, s-a mers pe a doua variantă, adică se va muta doar Tribunalul Ialomiţa.

Lucrările de consolidare şi renovare a vechii clădiri sunt finanţate de Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti şi de Uniunea Europeană.

Aşadar, în sediul Consirom, Tribunalul ocupă parterul şi etajele 3 şi 4 ale clădirii, iar mutarea arhivelor, a mobilierului şi a personalului s-a efectuat în perioada 15 februarie-1 martie. După data de 1 martie au început lucrările la vechiul şi viitorul sediu al celor două instituţii.

De precizat faptul că, tot în luna decembrie a anului trecut, s-au stabilit şi conducerile celor două instituţii, a Tribunalului Ialomiţa şi a Judecătoriei Slobozia, asigurate până atunci prin interimate. Tribunalul Ialomiţa este, în continuare, condus de preşedintele Traian Ionescu, iar Judecătoria Slobozia – între timp, de doamna preşedinte Soare Mariana.

Vlad Curte-Frăţilă, Jurnalul de Ialomiţa

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.