Alea iacta est!

24

Zarurile au fost aruncate! În Ialomiţa, candidaţii Uniunii Social Liberale pentru alegerile parlamentare sunt 4 de la PSD, 1 de la PNL şi 1 de la PC.
Nominalizările Partidului Social Democrat pentru Camera Deputaţilor sunt Marian Neacşu în Colegiul 2-Slobozia şi Liviu Cazan în Colegiul 3 Amara-Căzăneşti, iar la Senat Marian Pavel pe zona Feteşti-Slobozia şi Mihăiţă Găină pentru Urziceni-Căzăneşti.
Candidatul PNL-ului în colegiul 1 Feteşti -Ţăndărei rămâne deputatul Cristina Pocora.
Colegiul 4 Urziceni pentru Camera Deputaţilor a fost atribuit Partidului Conservator din partea căruia va candida Aurelian Ionescu, fostul şef al tineretului liberal de la Urziceni.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

24 comentarii

 1. Vaai de capul lor si al nostru! Incoruptibilul Ciuperca si-a pus cumatrul pe liste si iar Gaina sta 4 ani pe banii prostilor in Parlament, asa cum si Ciuperca sta de 15 ani degeaba pe banii tuturor ialomitenilor, din ce in ce mai saraci si mai ignoranti, care voteaza asemenea indivizi, plini de arogante, ipocrizie, interese, mizerie morala.

 2. Ca pe vremea raposatului aratati,bai,vite aduse pe Arena!!!!!!!!!!!COSMAR!!!!!!!!!!!!!USL ,TI-A REUSIT , MOMENTE DE GROAZA!!!!!!!!VA MAI LIPSESTE PROGRAMUL ARTISTIC!ATI RESUSCITAT COMUNISMUL!!!!

 3. Corect este “alea” nu “ala”. “Alea” in latina inseamna zar, si de aici deriva cuvantul “aleatoriu” – intamplator, adica rezultatul obtinut la aruncarea unui zar.

  Dar poate ai vrut sa faci o constructie de genul “Ăla japca este!

  • gata, baieti, scuzati si voi (nu ca as fi toba de latina, dar e doar o litera mancata) graba de a pleca la minunatul miting uselist. intre timp, se pare ca zarurile nu au fost deloc aruncate, pe scena cu candidatii au defilat ambii indivizi, si pecistul si penelistul.

 4. Liviu Cazan , o alegere inspirata. in comparatie cu ce pedelisti scot hotii aia in fata, usl-ul va castiga si ne va reda demnitatea

 5. usl fura in fiecare zi bani din buzunarul romanilor, prin inflatia galopanta, prin scumpirea curentului electric, a gazelor, prin cursul euro/leu, prin hotiile fara numar pe care le fac si nerusinarea maxima de care dau dovada! Niciodata, atunci cand guverneaza usl+gigi be-he-he nu veti vedea un membru usl si pe gigi be-he-he arestat, asa cum ati vazut pd-l-isti, pe vremea guvernului Boc!

 6. Ce dracu i tot injurati pe Ciupi si candidatii partidelor….INJURATI L nebunilor pe Basescu si JUSTITIA lui Independenta de tot rahatul:))Chiar nu v ati prins ca scenaristii ne prezinta o piesa proasta? Ca atat ii duce capul pe regizorii de la serviciile de informatii:))Io nu ma mai consum un ciclu electoral(sau doua)mai trb sa am grija de parintii batrani si copiii ce trb ajutati la inceput…dupa aia incerc sa omor cateva scarbe de politicieni …sa mi multumesc creierul :))Io pun pariu (si votez usl)ca si uslistii vor ciordi ca pdlistii si vor folosi reteau de institutii reformate de Basescu…Io vreau (pt inceput)sa nu mai fie concentrata toata puterea institutiilor in mana unui individ(ca Basescu sau Nastase)….adica sa functioneze institutiile dupa legea si statutul lor …..fara interpretari ale independentei si democratiei….Daca n o sa intample asa….ori un razboi pornit din nationalism….sau o revolutie adevarata ne rezolva problemele…in sensul reluarii unui ciclu istoric…

 7. “Rusinica”usl abia s a apucat de Treaba…..Pdlistii si Basistii ne au nenorocit economic si social:)) Crezi ca eu am uitat cum a luat fiinta UNPR(adunatura aia de zdrente)….crezi ca s bucuros cand il vazui pe izmenarul Oprea pe scena uslista….sau cand l am auzit pe popa Tokes vorbind de necesitatea FEDERALIZARII ROMANIEI….si vorbea bozgorul in Casa Poporului…si n fata ZDRENTELOIR din PDL si a SMINTITULUI DE BASESCU…popularii sulii din pdl au TACUT…Mai trebuie o seceta si niste crize financiare produse de astia ce traiesc din razboaie:))Sa vezi postacule Rusine…ce “bine” o sa ti fie!!!

 8. Atunci cand esti nepot de legionar, ca ,,danut”, nu poti realiza cat de mult rau a facut usl RO in cele 5 luni de guvernare! Cu banii pe referendumul de demitere a lui Basescu si cei pentru circul de pe National Arena, se putea investi in supravietuirea OLTCHIM! Da’ ce sa-i ceri unui plagiator-mincinos notoriu, unui mitoman-chiulangiu, unui fost informator ca voiculescu-JUDECAT acum pentru o frauda de 60 milioane euro din avutia RO? Astia vor sa-i votam pe ei si slugile lor, usl-amisti de cea mai joasa teapa, cu buzunare pana la genunchi si fara frica de Dumnezeu!

 9. Flexibilitatea duce la prosperitate. Este concluzia unui studiu făcut de un membru al echipei de la BNR referitor la piaţa muncii pe glob. Analiza s-a bazat pe câţiva indicatori specifici, precum rata şomajului, durata dintre două slujbe consecutive, perioada medie de preaviz etc. Detaliile nu sunt relevante, importantă este demonstraţia statistică a faptului că oamenii o duc mai bine acolo unde sunt mai liberi şi mai lipsiţi de constrângeri atât în calitatea de angajaţi, cât şi în cea de angajatori. Ideea că indivizii săraci trebuie protejaţi de abuzurile celor bogaţi este într-o oarecare măsura justificată. Da, bogaţii – în orice tip de regim – tind să-şi păstreze cu orice preţ averea şi statutul în faţa săracilor. De aici, însă, până la a pune lupul paznic la oi este o distanţă ca de la Washington la Moscova. Politicienii puterii de azi din România se prefac că mor de grija oamenilor simpli. Au răsturnat guvernarea PDL pe motive economice, dar bagă cărbuni în foc continuu la creşterea deficitului bugetar. Au crescut lefurile bugetarilor, dar au şters o bună parte din nivelul de trai pentru toată populaţia prin inflaţie şi devalorizarea monedei naţionale. Plâng pe umărul vâlcenilor, dar nu sunt în stare să organizeze o privatizare fără circarul Dan Diaconescu. Iar acum, devine din ce în ce mai lipsit de echivoc efortul guvernului Ponta de a subordona Justiţia politicului. În condiţiile în care Parlamentul României este instituţia care se bucură de cea mai redusă încredere din partea populaţiei; în care toţi penalii din partide se ascund în cele două Camere sub poalele unei imunităţi la fel de morale ca locatarele unui bordel.
  Marea realizare a anilor trecuţi a reprezentat-o dezinhibarea Justiţiei. Într-o convorbire cu un important om de afaceri, mi-am exprimat rezervele faţă de capacităţile PSD-ului de a aduce progres economic. (Consider că este evident faptul că liberalismul nu are nicio legătură cu actualul USL). Interlocutorul meu mi-a răspuns foarte tranşant că politicienii noştri sunt toţi nişte amatori, în orice partid te-ai uita. Dar că marele merit al perioadei Boc a fost acela că „s-a dat drumul la câini“. Mi-a plăcut metafora, mai ales că tradiţionalii câini de pază ai democraţiei, jurnaliştii, au fost puşi de ceva timp să facă sluj la stăpânii politicieni din cauza unei crize economice care a lovit mass-media românească precum uraganul Katrina New Orleans-ul. Avem oricum destule informaţii despre fărădelegile comise în România. Îndeajuns cât să ancheteze procurorii şi să judece judecătorii în următoarele două cicluri electorale. Important este ca politicienilor să le fie dat peste degetele cu care încearcă să o ciupească de rotunjimi pe doamna legată la ochi care ţine în mână balanţa dreptăţii. Puterea corupe! Iar puterea absolută corupe absolut, spunea Winston Churchill! De asta nu-i constient ,,danut”! Aceasta este realitatea. Cei 50 de ani de comunism din istoria recentă sunt un experiment îndeajuns de relevant în acest sens. Nu mai avem nevoie de nicio altă dezbatere. Separarea puterilor în stat este o condiţie esențială a bunăstării. Încercarea de a desemna o suprastructură care să ne protejeze de abuzuri nu va duce decât la iminenţa unor abuzuri săvârşite de chiar acea suprastructură. La fel ca în cazul pieţei muncii, când o legislaţie foarte restrictivă pentru angajatori duce, în cele din urmă, la deteriorarea nivelului de trai al angajatului. Adică exact efectul invers celui declarat. Aşa că, preaputernici politicieni USL, încetaţi să ne mai protejaţi de tot felul de pericole invizibile şi încercaţi, mai bine, să nu ne staţi în cale. Ne vom găsi şi singuri rezolvarea problemelor noastre reale.

 10. Spre stiinta lui ,,danut”-sustinatorul usl, uniune de politicieni ce-i iubesc pe rusi: Unul dintre cele mai cutremurătoare episoade ale celui de-al doilea război mondial s-a petrecut la marginea oraşului Bălţi, din Basarabia. Zona mlăştinoasă din lunca râului Răut a devenit mormânt pentru mii de soldaţi români. Deocamdată, nimeni nu a organizat vreo campanie sistematică de săpături pentru a identifica proporţiile crimelor din Bălţi, aşa că ele pot fi doar estimate. În timp ce unii istorici avansează cifra de 10.000 de victime, un călugăr, iehomonahul Nicodim Şchiopu, estimează că sovieticii au lichidat peste 50.000 de prizonieri. Ceea ce este cert este faptul că masacrul din Bălţi poate fi comparat cu cel de la Katyn. În pădurea de pe vechiul teritoriu al Poloniei, sovieticii au împuşcat şi au îngropat circa 14.000 de prizonieri în anul 1940. Vreme de cinci decenii, sovieticii au negat faptul că ar fi fost implicaţi în masacrul de la Katyn. În tot acest timp, ei au aruncat vina pe nazişti. Apoi, au fost nevoiţi să recunoască implicarea lor în acest masacru şi să îşi ceară scuze. Acest lucru nu s-a putut întâmpla în Basarabia, în condiţiile în care Republica Moldova a fost condusă până recent de către comuniştii lui Vladimir Voronin, iar Transnistria este, practic, feuda unui regim promoscovit corupt, care rezistă sprijinit de trupele ruseşti.
  Cum s-au petrecut faptele
  În anul 1944, aflată în primă ofensivă, armata sovietică a luat un mare număr de prizonieri. Mărturiile celor care au luptat pe frontul de est arată că mulţi dintre aceşti prizonieri erau lichidaţi, pur şi simplu, cu un glonţ în ceafă. Însă unii au fost concentraţi în lagăre. Unul dintre cele mai mari lagăre a fost înfiinţat în oraşul Bălţi, în mlaştina de lângă râul Răut. În total, au fost adunaţi 50.000 de soldaţi. Aproximativ 40.000 de soldaţi erau români, apoi mai erau circa 5.000 de soldaţi germani, 2.000 de soldaţi maghiari, precum şi prizonieri proveniţi dintre cehii, slovacii ori croaţii înrolaţi ca voluntari în trupele SS. Mulţi dintre prizonieri au murit din cauza foametei, a condiţiilor precare de igienă şi a lipsei de medicamente.
  Alţii au fost deportaţi şi au pierit în lagăre din Siberia ori din Kazahstan. Cei care au rămas, în vara anului 1944, au fost duşi în mlaştină şi puşi să sape nişte şanţuri lungi, apoi au fost împuşcaţi şi înmormântaţi de soldaţii NKVD, precursorul KGB. Au fost, totuşi, prizonieri care au scăpat. “Am reuşit să fug, îmbrăcat într-o cămaşă zdrenţuită. Kilometri întregi, m-am târât prin mlaştină, zgâriat de mărăcini şi pişcat de insecte şi de lipitori. După două zile, în care am crezut că o să mor de foame, am dat peste o casă. O femeie mi-a dat o haină, am luat o sapă pe umăr şi m-am îndreptat spre linia frontului. Îi salutam pe ruşi şi ei mă lăsau în pace, pentru că credeau că merg la sapă. Am reuşit, noaptea, să trec din nou în liniile noastre”, povesteşte Iacob Herman, care a trecut, pentru scurtă vreme, prin iadul concentraţionar sovietic.

  Poveste îngropată
  Vreme de o jumătate de secol, despre masacrul din Bălţi nu a vorbit nimeni. Sau cei câţiva care au vorbit au ajuns în Gulag. După căderea comunismului, rudele celor ucişi au făcut primele demersuri pentru a regăsi rămăşiţele pământeşti ale celor dispăruţi. Astfel, în anii 1991 şi 1992, a început o adevărată campanie de arheologie contemporană. Oamenii s-au îngrozit de cantitatea imensă de oase găsite. Craniile şi oasele au fost adunate într-o piramidă imensă, care a fost acoperită cu un strat de pământ. În vârful piramidei, a fost construită o troiţă, care a fost sfinţită de episcopul de atunci din Bălţi, PS Petru. Cum despre masacrul din Bălţi oamenii începeau să vorbească tot mai mult, PS Petru, actualul mitropolit ortodox român al Basarabiei, a fost alungat de cazaci înarmaţi din reşedinţa arhierească, iar peste dosarul masacrului din Bălţi a început să se aşeze praful uitării. În fiecare an, în preajma Paştelui, rudele celor dispăruţi în crâncenul lagăr sovietic se adună, pentru a se ruga pentru sufletele celor dispăruţi, însă, la nivel oficial nici autorităţile din România, nici cele din Republica Moldova nu au făcut vreun gest pentru a restabili adevărul istoric printr-o campanie serioasă de cercetare.

 11. Sunteti scrantiti rau toti postacii pdliisti…..ce au in comun usl si rusii?Ca a fost Iliescu comunist..e istorie pt mine….io stiu ca Smintitul Basescu a fost securist si hot ales presedinte inculpat fiind si mentinut guvernator de un fost comunist Barroso acum popular si el ca si securistul fsnist Basescu….Io stiu ca pnlistii mei au adus prin ADA ciuma lui Basescu…asta portocalie ce plateste lepre de postaci ca voi…..de or aduce si ciuma rosie….va faceti postaci la noii ciorditori:))In fine..va spun ca n am avut rabdare sa va citesc tampeniile securiste,am citit ce mi zice “vica” si i raspund ca pt ca s nepot de legionar i as impusca pe Basescu si clica lui de hoti…..dar ce sa dicuti cu dobitocii ce posteaza mizerii securiste…sa le reamintesc ca Basescu e un hot si tradator..sa va amintesc ca si facu pe EBA tembela europarlamentar:))Sper sa muriti toate mizeriile pdliste,de ciuda..cand o sa vedeti in dec 60%pt usl….si cand o sa va intarce pe postaci ,hotii de pdlisti ca n o sa mai fiti buni de ceva…asa ca postati si faceti bani acu…ca n urmatorii 4 ani pa lovele din ciordeala pdlista:))

 12. Bai boule, n-a mers ponta plagiatorul la VIMETCO Arlo Slatina, ca sa ii firitiseasca pe rusii care acu’ nu stiu catii ani au cumparat combinatul? Nu tace malc psd-ul, legat de situatia creata in RO, la Campia Turzii, Otelul Rosu, Buzau si Targoviste de Grupul Mechel? N-a deplans public musiu ponta zambaretu’ fapul ca TISE (companie rusa de stat) nu s-a prezentat la privatizarea OLTCHIM? In acelasi timp, bai cretinule, statul rus tocmai ce a pierdut un proces international, legat de discriminarea elevilor din Transnistria, CE VORBESC ROMANA! Dobitocule, ai aceasi placa in timp ce nivelul de trai al ROMANILOR SCADE virtiginos, pe mana neispravitilor de usl-amisti, care habar nau de guvernare, mincinosi, hoti si fara frica de Dumnezeu! Nemernicule, usl si rusi au foarte mult in comun, dovada ceea ce s-a transmis la Radio Vocea Rusiei in timpul puciului din RO, cand se dorea suspendarea lui Basescu si ceea ce transmit acum! Un adevarat nepot de legionar ar fi patriot, ar dori sa vada tezaurul RO returnat de rusi, dar tu, ,,danut” este sustinator al sabotorilor intereselor Romaniei!

 13. Pt. virgil cel vigil

  Din capul locului trebuie sa spun ca nu-s filorus. Iar convingerile mele politice sunt foarte vagi, mai ales dupa ce vad cum se face politica in Romania. Parca-parca as fi liberal, dar am multe semne de intrebare cu privire la Partidul Liberal asa cum este el astazi alcatuit si condus.
  Ce vreau sa spun: nu se poate face o paralela intre ce s-a intamplat la Katin cu polonezii si ce s-a intamplat cu romanii la Balti. Daca la Katin, in ’40, rusii cotropisera Polonia (simultan cu nemtii), si masacrul a avut rolul de a decapita armata poloneza de ofiterime (in principal), la Balti, rusii isi eliberau teritoriul cotropit, printre altii, si de romani! Bineinteles ca asta nu scuza masacrarea romanilor, este crima de razboi, dar ura lor fata de romani era, la acea data, justificata.
  In schimb, iti dau dreptate ca nimeni dupa aceea, si mai ales dupa ’89, nu face nimic pentru cinstirea fiilor patriei, oriunde ar fi murit. Chiar zilele astea am citit ca la cimitirul ostasilor romani din Budapesta (care au eliberat orasul, nici vorba sa-l cotropeasca), s-au scos placutele si indicatoarele scrise in limba romana! Si se pare ca maghiarii chiar ar fi incantati ca osemintele sa fie repatriate (e vorba de cateva mii de morminte). In acest caz, ungurii nu folosesc aceeasi unitate de masura, toata lumea a vazut asta-vara cum incearca sa “repatrieze” un erou maghiar in… Covasna!

 14. domnilor!!!!istoria este facuta de inaintasi………..noi trebuie doar sa continuam sa alegem oamenii care sa ne conduca spre bine…….nu va mai dati cu parerea despre ei ,pentru ca avem ocazia cu totii sa alegem pe 9 decembrie….atunci se va cerne sita…..daca alegem bine sau rau vom vedea in viitorul apropiat…eu sper sa punem stmpila pe cine trebuie…din 90 incoace tot ne-au pacalit si unii si altii….poate acum tragem lozul castigator…scuze pentru semnele de ortografie…va multumesc….

 15. Nu inteleg despre care teritoriu cotropit de romani vorbeste ,,George”, in conditiile in care Pactul Ribentropp-Molotov din 1940 ne-a lasat fara Basarabia, Bucovina de Nord, tinutul Hertei…In 1812, la fel a procedat Rusia tarista, acum, cand la Sankt Petersburg, cei de acolo, au vrut sa boteze o statie de metrou nou construita BUCURESTI- a intervenit ministerul de externe al lui putin care a zis ca RO este o tara dusmana…Filorusii din RO sunt usl-amistii, in frunte cu psd-istii; apropo, stiati ca sub guvernarea ponta preturile alimentelor au inregistrat cea mai mare crestere din ultimii 10 ani?

 16. Pt. virgil cel vigil

  Intre 22 iunie si 27 iulie 1941, armatele romane au eliberat Basarabia, Dupa aceea, pana in toamna anului 1943 cand a inceput ofensiva rusa, armatele romane au pierdut multi combatanti (morti, raniti si disparuti) prin Crimeea, Caucaz, Cotul Donului, Stalingrad, Kuban, Stepa Calmuca, teritorii deloc romanesti… Iata cum arata harta administrativa a Romaniei in 1942:

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:ROMANIA_MAI_1942.png

  Nu e vina ta sau a mea, ca istoria ni se preda fara ceea ce nu ne convine. Si dac-ar fi doar aceasta poveste…

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.