Canicula loveşte în cardiaci

3

Cardiacii suportă din ce în ce mai greu canicula. Temperaturile ridicate îi sufocă, tratamentul îi ajută tot mai puţin, iar starea de sănătate se alterează de la o zi la alta. Mulţi bolnavi cronici cu afecţiuni cardiace ajung la spitalul judeţean în urgenţă şi de câte două ori pe lună.
Esenţial pentru bolnavii cardiaci este să stea în spaţii aerisite, cu aer condiţionat, care să le ajute organismul să treacă peste disconfortul cauzat de caniculă. Managerul spitalului judeţean de urgenţe spune că în secţia de cardiologie s-au instalat câteva aparate de aer condiţionat, dar instalaţia electrică a unităţii nu poate duce mai mult. Medicul Vasile Olaru precizează că un proiect pentru reabilitarea reţelei de electricitate a spitalului a fost estimat de ofertanţi la 100.000 euro.
Într-o lună, la spitalul judeţean din Slobozia se înregistrează peste 1.200 de urgenţe, din care 25% sunt bolnavi cronici cu afecţiuni cardiace.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. Bre Nea Olaru, 100 000 e putin, bre. Sigur gasesti mata vreun coleg de partid cu o firma de termopane sau zidarie care sa faca treaba pt. 200. 😀
    Hai ca poti, avem incredere.

  2. Exprimare corecta si completa: ,,…un proiect pentru reabilitarea reţelei de electricitate a spitalului a fost estimat de ofertanţii psd la 100.000 euro.” Oricum, foarte interesant ca ofertantii ,,fac” pretul, nu autorul proiectului (daca exista asa ceva, of course).

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.