Fostul patron al hotelului Select, Mitică Vișan, trimis în judecată de DIICOT

0

visan

Unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din Slobozia, Dumitru Vişan, cunoscut mai degrabă sub numele de Mitică Vişan, se află de aproape un an de zile în spatele gratiilor. Vişan era cunoscut în Slobozia ca fiind patronul Hotelului Select şi al complexului Hanul Piraţilor din Mamaia. De asemenea, la un moment dat se apucase şi de politică, fiind pentru o perioadă scurtă preşedintele organizaţiei judeţene a UNPR.
Însă, în urma unor dispute cu foşti asociaţi şi parteneri de afaceri, firmele lui Mitică Vişan au intrat în declin, ajungând să aibă chiar şi probleme cu legea, probleme ce i-au adus într-un final şi detenţia.
Dosarul penal care i-a adus „vacanţa” de 4 ani la închisoare a fost cel de evaziune fiscală pe firma Wimax R SRL. Potrivit rechizitoriului din dosarul respectiv, la începutul anului 2009, Vişan a conceput (conform propriilor declaraţii) activitatea infracţională de diminuare a bazei impozabile şi a bazei de calcul TVA, în scopul sustragerii de la plata TVA şi a impozitului pe profit, rezoluţia infracţională fiind adoptată pe fondul profitabilităţii reduse a activităţii economice «licite» desfăşurate pe societăţile comerciale deţinute. «Schema» imaginată de inculpat implica întocmirea fictivă de scripte financiar-contabile, aferente unei relaţii comerciale nereale urmată de efectuarea de «plăţi» din contul firmei Wimax SRL Slobozia în conturile unei firmei din Iaşi, controlată tot de către el, în final banii ajungând în mâinile lui Vişan Dumitru.
Pentru activitatea prolifică, de 17,6 miliarde rol, prejudiciu stabilit de DGFP Ialomiţa, Mitică Vişan a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 4 ani de închisoare. Ulterior, Vişan a mai fost condamnat şi în alte dosare penale.
Recent, pe rolul Tribunalului Ialomiţa a mai fost introdus un alt dosar întocmit pe numele lui Mitică Vişan. De data aceasta, este vorba despre un dosar instrumentat de către DIICOT, Vişan fiind acuzat, alături de inculpaţii Andrei Roxana şi Iancu Vasile, de săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat şi de evaziune fiscală.
Cătălin Frangulea, Jurnalul de Ialomița

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.