In Ialomiţa recensământul general agricol se desfăşoară anevoios

0
In prima săptămână, recenzorii au reuşit colectarea datelor statistice de la 8 % din populaţia judeţului. Conform legislaţiei, toate informaţiile obţinute în teren de către recenzori pe baza declaraţiilor celor care desfăşoară activităţi agricole, au caracter confidenţial şi vor fi folosite numai în scopuri statistice.
Datele sunt culese prin interviu faţă în faţă de către recenzori pentru exploataţiile agricole fără personalitate juridică, şi prin auto-înregistrare, sub îndrumarea coordonatorilor, la unităţile cu personalitate juridică.
La nivel naţional  în procesul de recensământ sunt implicaţi circa 30.000 de recenzori, 5000 recenzori şefi, 3250 de coordonatori şi 140 recenzori pentru Ancheta de control.
Din informaţiile operative centralizate de Institutul Naţional de Statistică asupra ritmului de colectare a datelor statistice, în Ialomiţa, la Recensământul General Agricol 2010 – 2011, în data de 8 decembrie, procentul privind înregistrarea datelor statistice la nivelul judeţului Ialomiţa a fost de 8,09%, iar două zile mai târziu acesta a ajuns la valoarea de 16,11%.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.