Înca o suspiciune de meningită

0
În Ialomiţa se înregistrează o suspiciune de meningită virală, transmisă prin înţepături de ţânţari. Cazul este al treilea din judeţ,  testat la Institutul Cantacuzino.
Reprezentantul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică precizează că alerta de meningită declanşată la nivel naţional impune investigarea suplimentară a tuturor cazurilor suspecte, la persoanele cu vârste de peste 15 ani.
Medicul Mihaela Dumitrescu spune că pentru depistarea tuturor suspiciunilor de meningită West Nile va exista un sistem de supraveghere la nivelul medicilor de familie.
Suspiciunea actuală de meningită se înregistrează la Feteşti. Cazurile suspicionate anterior, la Ion Roată şi Dridu,  au fost infirmate de testul de laborator. Anual, în Ialomiţa se înregistrează câte maxim 10 cazuri de meningite bacteriane şi virale. Infecţia West Nile apare la populaţia adultă şi poate avea efecte grave în cazul persoanelor cu alte afecţiuni asociate. Copiii trec, de regulă, fără probleme peste infectarea cu virusul West Nile.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.