Jurnaliştii ialomiţeni despre reţinerea lui DDD

6
foto: Octav Ganea, Gandul
Şantajul de presă este o practică în România post decembristă.
Este părerea jurnaliştilor ialomiţeni contactaţi telefonic de un reporter Radio Campus pentru un punct de vedere referitor la acuzaţiile care i se aduc lui Dan Diaconescu. Aceeaşi jurnalişti sunt rezervaţi asupra măsurii de reţinere a directorului de la OTV.
Directorul ziarului Mesagerul de Urziceni, Eugen Cişmaşu, spune că averea lui Dan Diaconescu nu se justifică în condiţiile comerciale de piaţă.
Directorul ziarului ŞTIREA, Ionica Ghinea, apreciază că şi jurnaliştii, ca toate persoanele publice, ar trebui să-şi justifice averile. Cât despre practica unor jurnalişti de a face bani prin şantaj, nu mai miră pe nimeni.
Directorul ziarului INDEPENDENT, Victor Popa, este mai reţinut în a se pronunţa asupra acuzaţiilor care i se aduc lui Dan Diaconescu şi precizează că îl cunoaşte suficient de mult pe directorul televiziunii OTV cât să ştie că pentru averea pe care o are, a muncit.
Corespondentul Realitatea TV în judeţ, Mihaela Cîrlan-Dima, apreciază că lucrând onest în presă nu ai cum să acumulezi averi. Este de acord însă că  reţinerea lui Dan Diaconescu este şi un spectacol al DNA-ului. În condiţiile economice actuale, viitorul oamenilor de presă cu vocaţia meseriei, va fi însă foarte greu.
Patronul OTV, Dan Diaconescu a fost reţinut azi dimineaţă împreună cu realizatorul de emisiuni pe teme paranormale, Doru PÂRV. Ei sunt acuzaţi de şantaj şi luare de mită.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

6 comentarii

  1. o prosteala…. pentru a distrage atentia de la faptul ca salariile se vor micsora…. sa vorbeasca babele la colt de strada ca l au arestat pe diaconescu… el e portocaliu…:)

  2. Salariile BUGETARILOR se vor micsora, nu salariile pur si simplu; in fiecare zi, cand ma trezesc, astept de la mass-media informatia: Azi…, au mai fost disponibilizati…bugetari. De pus etichete colorate e usor, sa disponibilizezi bugetari, e-he-he…

  3. eee, uite că deja l-a uitat lumea care cleveteşte la colţ, pe diaconescu. eu mă întreb cât de obtuz poti sa fii, încât să uiţi că-ţi taie pensia!?

  4. Sau sa nu fii indignat ca trei persoane din conducerea Casei de Pensii Ialomita i-au stimulente in mai 104 milioane ,echivalentul a 120 de pensii micsorate de Basescu si Boc .Asta e reforma d-le prefect Teculescu ?,ce date salariale au pus pe site subordonatii Dv. ? Si ne spuneti sa asteptam pina in decembrie ?

  5. Se supara careva daca unii ,,angajati” la Casa Judeteana de Pensii Ialomita ingroasa randurile somerilor? ,,In plina criza, cand Guvernul a decis ca una dintre masurile de austeritate sa fie taierea cu 15% a pensiilor, la Casa Judeteana de Pensii din Ialomita s-au acordat prime in valoare de 14.580 de euro, numai in luna aprilie. Potrivit unui document oficial al institutiei, intrat in posesia Antena3, in luna aprilie s-au acordat stimulente in valoare de 62.712 de lei (inclusiv contributiile angajatorului). Printre beneficiarii acestor prime au fost directorul coordonator, care a luat stimulente in valoare de 3.600 de lei, dar si doi directori cordonatori adjuncti, care au luat prime in valoare de 3.400 de lei. Semnatarul actului in cauza invoca pentru aceste prime fondul de stimulente, aprobat pentru anul 2010 de catre Guvern.” …sa uiti ca-ti taie pensia? HA, HA, HA!

  6. Dl. martin, exprimarea corecta, chiar si din punct de vedere gramatical, nu numai liberal, este: ,,…trei persoane din conducerea Casei de Pensii Ialomita iau stimulente…” In ceea ce priveste momeala la prezentarea la sediul pnl pentru sprijin accesare fonduri, daca nu da pocora diplome, DEGEABA!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.