Prefectura Ialomiţa se ţine scai de afacerile agenţilor economici care reciclează fier vechi

0

Toată luna februarie, Serviciul de Investigare a Fraudelor Ialomiţa, specialişti ai Comisariatului Judeţean de Mediu Ialomiţa şi comisari ai Gărzii Financiare Ialomiţa au făcut verificări pentru prevenirea şi combaterea activităţilor economice ilegale ce se comit cu ocazia colectării, valorificării şi comercializării deşeurilor industriale reciclabile.

Echipele de control au urmărit dacă se respectă condiţiile minime necesare pentru emiterea Autorizaţiei de Mediu, legalitatea constituirii şi funcţionării societăţilor comerciale de profil, care sunt furnizorii de marfă şi cât de legale şi de reale sunt achiziţiile de deşeuri industriale reciclabile.

La puricat au fost luate şi evidenţele contabile, în vederea identificării unor eventuale diferenţe între cantităţile vândute şi cele achiziţionate, dar mai ales legalitatea importurilor/exporturilor efectuate de firmele verificate.

În total au fost controlaţi 30 de agenţi economici cu activităţi de reciclare, care deţin pe raza judeţului Ialomiţa 35 de puncte de lucru. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 30.700 lei şi au fost confiscate aproape două tone de fier vechi.

În perioada următoare, toţi agenţii economici cu acest obiect de activitate vor fi monitorizaţi pentru prevenirea săvârşirii ilegalităţilor în domeniul protecţiei mediului şi evaziunii fiscale.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.