Sa vada si ochiu’ lor

2

O echipă ministerială din Anglia va sosi luni la Ţăndărei, pentru a identifica problemele care îi determină pe rromii ialomiţeni să migreze în alte ţări. Vizita se va desfăşura în perioada 6-8 iulie şi vizează combaterea traficului de femei şi copii.

Iniţiativa a pornit din cauză că un grup mare de români de etnie din Ialomiţa  s-au instalat într-o provincie din Anglia şi au un comportament antisocial.

Prefectul judeţului Ialomiţa, Alecsandru Ştiucă, spune că parlamentarii englezi se vor întâlni cu toate autorităţile competente să rezolve problema rromilor.

În această vară, Instituţia prefectului va demara un program de recensământ al cetăţenilor de etnie rromă şi va include toţi copiii în sistemul de învăţământ.

Elena Oancea

2 comentarii

  1. hahaha ! asta imi place rau de tot ! bai, ce oameni si ce oameni pe lumea asta.
    Astia nu inteleg ca orice ar face, romilor le trebuie decat un singur lucru, banu’ gratis? Ca orice altceva, programe , politichii si manevre nu ajuta la nimic?
    Pai, cat a cantat Lennon despre pace si degeaba,au fost si sunt razboaie mai mari ca-n ’80 pe lume?
    Degaba ba, degeaba veniti sa vedeti,grija la portofele.

  2. Draga Elena Oancea,

    Din pacate pentru noi toti, termenul generic folosit pentru tigani – rom, se scrie cu un singur r. Scrierea cu 2 r este folosita doar in folclor.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.