Tânărul preot Pandelică de la Reviga continuă să se răzvrătească împotriva orânduirii bisericeşti

0

Vineri, părintele Casian Ovidiu Pandelică a fost convocat în faţa Consistoriului Eparhial, fiind învinuit de neglijenţă întru îndeplinirea îndatoririlor bisericeşti statutare, neascultare continuă faţă de autorităţile superioare bisericeşti, provocare de grave neînţelegeri în sânul comunităţii eclesiale şi atitudine refractară faţă de autoritatea bisericească, statutară.
Biroul de presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor transmite că în cadrul şedinţei Instanţei de disciplină, atitudinea părintelui Casian Ovidiu Pandelică a fost de neascultare şi de sfidare a bunului simţ, a normelor canonice, statutare şi regulamentare. Reprezentanţii Eparhiei îl acuză pe împricinat de necunoaşterea unor norme elementare de drept canonic, ceea ce dovedeşte pe lângă o atitudine răuvoitoare şi o slabă pregătire teologică obţinută la Piteşti – for de învăţământ teologic desfiinţat din acest an universitar.
Părintele de la Reviga a depus o contestaţie la decizia de suspendare în perioada cercetării disciplinare şi a predat documentele parohiale, ceea ce reprezentanţii Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor apreciază ca fiind abuziv şi nelegal. Conform precizărilor biroului de presă, suspendarea se impune din oficiu pe perioada desfăşurării unor cazuri de cercetare disciplinară gravă iar predarea şi primirea gestiunii parohiale se face numai în temeiul unei dispoziţii scrise a Ierarhului.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.