Termen pentru cererile de plata in agricultura

0

Fermierii ialomiteni sunt asteptati pana la 15 mai sa depuna la centrul APIA cererile de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă, astfel incat sa evite penalizarile de 1% pentru nerespectarea termenului.

Potrivit datelor centralizate APIA, în cadrul campaniei din 2009, până în prezent au fost depuse circa 800 de mii de cereri, cele mai multe fiind înregistrate în judeţele Dolj  cu 37.652, Suceava  peste 36 de mii şi Olt cu 35.937 de cereri depuse. 

Beneficiarii măsurilor de sprijin pe suprafaţă pot fi persoanele fizice sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, asociaţi, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune.

Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafaţa în cauză va fi acordat celui care lucrează terenul. 

La plată sunt eligibile exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar şi formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole si viticole, arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare. 

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.