Lucrările de schimbare a ţevilor de apă au fost demarate în 6 puncte din oraş

2

Aşa cum se anunţa şi cum s-a dorit şi din partea autorităţilor locale şi judeţene, în municipiul Slobozia a început operaţiunea de schimbare a ţevilor sistemului de alimentare cu apă potabilă. Aceasta este o veste îmbucurătoare pentru toată lumea, mai ales pentru cetăţenii urbei care s-au cam săturat să cumpere zilnic apă plată de la magazin.

În momentul de faţă, schimbarea ţevilor a fost demarată în şase puncte din oraş. Directorul SC Urban SA, Valentin Cilibeanu, cel care se ocupă de această operaţiune destul de anevoioasă, va dura destul timp, ne-a declarat că vrea ca în cel mai scurt timp să deschidă alte „fronturi” de lucru pentru a reduce cât de mult posibil durata de execuţie a lucrării.

„Lucrările au fost deja demarat pe Bulevardul Matei Basarab, din dreptul Podului Vechi până în dreptul Credit Bank. Un alt punct de lucru este pe Strada Gării, un altul pe Strada Horia, unde lucrările sunt efectuate peste 75%. Pe Strada Maramureş, de asemenea, lucrările sunt începute. S-a început de curând lucrarea şi pe Strada Ianache şi pe Şoseaua Brăilei. Se va folosi metoda ţeavă în ţeavă deocamdată doar pe Strada Gării. În rest, în celelalte puncte se va face schimbarea ţevilor prin săpătură deschisă, pentru că încă nu au sosit instalaţiile necesare. Ştiu că trebuiau să ajungă pe data de 14 sau 15 mai şi este posibil să ajungă săptămâna aceasta şi de atunci totul va decurge mult mai repede”, ne-a declarat Valentin Cilibeanu, directorul SC Urban SA.

Să sperăm că odată cu sosirea instalaţiilor de care spune Cilibeanu, schimbarea ţevilor din Slobozia se va face mult mai repede şi nu va mai dura mult până când calitatea apei se va schimba în bine.

Cătălin Frangulea, Tribuna Ialomiţei

2 comentarii

  1. Pe str. Garii doar au insirat tevi pe data de 08.05.2010 si de atunci nici o alta miscare nu s-a mai produs in zona.
    Insa apa izvoraste din asfalt si se transforma in paraias.
    Oare despre ce demarare a lucrarilor povesteste d-nul Cilibeanu?

  2. Primarul se agata de solutia schimbarii tevilor sperand ca aceasta e ideea salvatoare a nepotabilitatii apei din oras. Si daca dupa aceea apa va fi la fel de toxica? Nu vi se pare ca seamana izbitor de mult cu ceea ce face Guvernul Boc (cu Traian Basescu in frunte, evident) care incearca solutii dupa solutii fara a solutiona nimic? Ba mai mult, agraveaza situatia actuala…

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.