Cazacu Marinica pledeaza pentru urgentarea Programului privind reabilitarea termica a locuintelor

0

Liderul PDL Ialomita, Cazacu Marinica, reia tema unui demers privind sustinerea pentru reabilitarea termica a locuintelor. Acest program este sustinut de catre PDL fara nici un fel de rezerve. Guvernul actual a mai facut un pas catre reducerea cotei de participare pentru proprietari la doar 20 la suta si alocarea unor sume consistente pentru derularea acestui program la nivel national.

Vazute din goana masinii, blocurile de pe la noi par niste catacombe care nu au ce cauta in orasele secolului XXI. Prin aceasta reabilitare termica nu numai ca se va schimba fata orasului, dar se va face si mult dorita izolare termica. Administratorii blocurilor de locatari au raspuns favorabil privind participarea la acest program. In acest program se are in vedere reabilitarea blocurilor construite in perioada 1950 si 1990. “Eu cred ca acest lucru este realizabil si ar face un bine pentru cei ce lucreaza in constructii.”, sustine domnul Marinica Cazacu.

Dar cum ramane cu cei care si-au facut deja aceasta izolatie exterioara? Vor primi banii inapoi? Tot domnul Cazacu ne raspunde ,,Nu, acest lucru nu cred ca se va intampla. Nu cred ca vor fi despagubiti. Atunci cand se pune problema izolarii temice a blocurilor se ia in calcul usi, ferestre, acoperisuri, usile de la intrare pe scara, ferestrele apartamentelor care nu au geamuri termopan, plus izolarea termica a peretilor. Probabil, celor care si-au facut izolatie, nu li se vor returna banii. Li se va plati insa ce se va face la comun de acum inainte, dar ce au facut ei in dreptul lor, nu.”

Cu bani de la stat sau din buzunarele noastre, finantat sau nu, Programul de reabilitare termica a blocurilor inainteaza in pasi de melc, in timp ce incalzirea a devenit un lux pentru romani. 

Oana SERBAN 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.