SOLUTII PENTRU CRIZA(2) In plina criza, Nicolae Rosca vrea sa faca angajari

1

In 2009 Nicolae Rosca, cunoscut pentru celebra spalatorie auto in stil brancovenesc din Slobozia cat si prin alte afaceri, spune ca nu este afectat de criza si nici nu va fi afectat. In aceasta perioada lucreaza cu banii proprii, nu are imprumuturi la banci, isi mentine toti angajatii, iar in luna martie va face noi angajari.
In constructii problemele sunt mai mari, exista forta de munca, dar nu sunt incasari, iar cresterea necontrolata a euro va duce la un dezastru. Creditele au dus la aceasta criza, spune domnia sa, acum au crescut si dobanzile, iar oamenii nu le mai pot face fata si ajung cu restante la banci sau chiar fara case. Situatia aceasta nu va duce la nimic bun, foametea a dus la razboi, iar daca oamenii ajung pe strazi, fara munca, incep si grevele, care vor schimba cu siguranta scena politica actuala.
Criza din Romania se datoreaza si faptului ca multi oameni nu vor sa munceasca, nu sunt incurajati sa munceasca. Cu toate ca avem un an de criza, domnul Rosca va deschide in anul 2009, intre localitatile Slobozia si Paltinis, un local constand intr-un restaurant, terasa, minihotel, totul se va produce aici si se va manca ca la mama acasa si intr-un ambient deosebit. Dupa parerea sa, criza se va vedea si in imobiliare, va scade pretul la case, spune domnia sa, comert, notariate cat si in alte domenii. Multi oameni de afaceri nu au stiut ce inseamna sa faci imprumut in banca, au luat banii, au dat salarii, dar nu au produs suficient de mult si s-au falimentat. Serviciile prestate de spalatoria auto proprie au ramas la fel de bune, pretul a crescut usor, in ciuda faptului ca euro a urcat dramatic iar produsele necesare pentru spalatorie sunt aduse de afara si cumparate in valuta. Numarul de masini care intra astazi pe poarta a ramas acelasi, iar… cafeaua din bar la fel de buna si la acelasi pret, ne spune dansul.
In aceasta perioada de criza conteaza relatiile cu partenerii, dar mai ales relatia cu angajatii, care este una de ajutor si de respect reciproc,de intelegere, care duce cu siguranta la progres. Munca in echipa, seriozitatea, pot face ca perioada actuala sa treaca mai usor, sa nu ne afecteze, sa ramanem in aceeasi echipa si chiar sa ne dezvoltam mai mult decat am sperat!
 
Adrian MERLEA

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.